21 d’octubre del 2011

El nou govern de l'Estat haurà de decidir la seu del magatzem de residus nuclears


Serà molt difícil que el govern de l’Estat anuncie el destí del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears abans de les eleccions del 20 de novembre. Així ho ha reconegut el mateix ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, i així ho té pràcticament assumit l’Associació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC). El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Ascó, Josep Martínez, ha manifestat aquest divendres els seus dubtes sobre una decisió sobre el magatzem nuclear abans de les eleccions, i ha remarcat que per això l’AMAC ha decidit aquesta setmana congelar les relacions amb el govern de l’Estat. Durant una entrevista al programa Primera Columna, Martínez ha recordat que els ajuntaments nuclears porten esperant una decisió des del 2010, i que ningú té en compte que l’objectiu de l’MTC és millorar el control i la seguretat al voltant del combustible gastat de les centrals.

En la mateixa línia, Martínez ha afirmat que l’AMAC ha decidit congelar les relacions perquè no vol polititzar-se ni influir en la campanya. Per tant, tornarà a negociar amb el nou govern que surti de les urnes, siga del color que siga. Durant la mateixa entrevista a l’informatiu matinal del Canal 21 Ebre, el primer tinent d’alcalde d’Ascó també ha mostrat la seua desconfiança cap al PP, encara que és l’únic partit que ha defensat a Catalunya l’arribada de l’MTC a la Ribera d’Ebre. Martínez ha recordat que el PP governa els ajuntaments els altres dos candidats princials a rebre el magatzem.

Finalment, Martínez ha valorat la importància d’haver aconseguit la renovació de la llicència d’explotació de la central d’Ascó. D’aquesta manera, segons el primer tinent d’alcalde, tant Ascó com la Ribera d’Ebre tindran 10 anys més per preparar la transició cap a un altre model econòmic que no depengue del monocultiu de la nuclear.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta