20 d’octubre del 2011

Sònia Bertomeu afirma que la situació al CAP de Deltebre és greu


La regidora de Política Social i Salut de l’Ajuntament de Deltebre, Sònia Bertomeu, ha detallat aquest dijous la gravetat de la situació al centre d’atenció primària d’aquesta població del Delta. Bertomeu va encapçalar la manifestació de diumenge passat per denunciar el col·lapse del centre d’atenció primària de Deltebre, la situació a l’hospital de Tortosa Verge de la Cinta, i els ajustos del Departament de Salut a les Terres de l’Ebre. La regidora de Deltebre ha negat que l’assistència als usuaris siga la mateixa d’ençà de les retallades, tal i com afirma Salut, ja que al centre d’atenció primària es formen cues, les urgències són “nefastes”, i la gent no té clar si ha d’anar a visitar-se al CAP de Deltebre o al de Sant Jaume d’Enveja. Sònia Bertomeu ha fet aquestes declaracions durant una entrevista al programa Primera Columna. Amb tot, la regidora de Política Social i Salut ha assenyalat que encara hi ha veïns a Deltebre que no són prou conscients de la situació.

D’altra banda, Bertomeu ha destacat la importància de què els ajuntaments afectats es puguen coordinar al voltant de la Plataforma per la Salut de les Terres de l’Ebre, que aquest vespre ha convocat una assemblea general d’usuaris a l’auditori de Tortosa. De fet, l’Ajuntament de Deltebre espera el resultat d’aquesta assemblea per saber si convocarà una altra manifestació, o bé si directament se sumarà a la que puga organitzatr la plataforma. A més, la regidora de Política Social i Salut ha remarcat que l’Ajuntament de Deltebre no se sent sol en la seua lluita, ja que ha rebut el suport de les poblacions veïnes. A la manifestació de diumenge a Deltebre van participar un miler de persones. La lectura del manifest es va fer de forma conjunta a dalt del pont Lo Passador, que uneix Deltebre i Sant Jaume. En aquest sentit, el CAP de Deltebre s’ha vist afectat per la no renovació de contractes de metges i infermeres, però també a causa de la pèrdua de l’assistència continuada al CAP de Sant Jaume d’Enveja.

1 comentari:

  1. No cal que ho jure aquesta dona que les coses van a pitjor cada dia que passa...tothom ho veu! No és cap secret.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta