13 de gener del 2012

Us sembla bé que l'illa dels Bous de Tortosa es quede sense bous?

Aquest divendres, a l'informatiu maitnal Primera Columna hem preguntat l'audiència si estan d’acord amb què el govern català trague els bous de l’illa dels Bous de Tortosa. Les vaques i els bous desapareixeran d’aquesta illa fluvial de l’Ebre després de més de 70 anys. La Generalitat ha pres la decisió després de conèixer la mort d’almenys cinc d’aquests animals abandonats, que pel que sembla són propietat de la direcció general de Costes i haurien mort per falta de menjar o per alguna malaltia. L'alerta la van donar membres del Club de Rem de Tortosa que entrenen prop de l’illa dels Bous. També des d'una protectora d'animals, que va detectar la presència d'un dels cadàvers a la vora del riu. De fet, a AnimaNaturalis ja han reclamat la intervenció de les administracions per protegir els animals, tot apel·lant a l’estimació que hi ha a les Terres de l’Ebre pels bous. Els agents rurals, a instàncies del Departament d'Agricultura, ja han visitat l'illa per fer un informe sobre l'estat dels animals, tant dels vius com dels morts. Els bous morts s’enterraran la mateixa illa i Agricultura retirarà tota la població a la primavera. Per tant, la nostra pregunta és aquesta: us sembla bé que l’illa dels Bous es quede sense bous?






Imatge AnimaNaturalis

11 comentaris:

  1. Però es pot saber qui va pensar que els bous no es reproduirien havent-hi mascles i femelles a l'illa? i qui va ser el geni que deixà els animals sense menjar sabent que no en tindrien prou amb l'herba escassa que creix a Buda?

    Qui ho v afer, sebs dubte, no v apensar gaire...i ara ho paguen els pobres animals!

    ResponElimina
  2. Potser algun xarnego?

    ResponElimina
  3. Jo trobo perfecte que surten de l'illa.
    Ni és lloc ni els han cuidat els que els van posar, als que per cert s'hauria de denunciar per deixadesa i anar contra la salut pública.
    Ja seria hora que els que s'aprofiten econòmicament dels bous els hi fessen pagar les seves animalades!
    Sigue qui sigue.

    ResponElimina
  4. On estan els defensors dels animals, dels bous? Vull dir aquells que diuen que sense les ramaderies i la festa los bous no estarien ben cuidats i sort de la festa dels bous, que s'extingirien i bla, bla....

    ResponElimina
  5. Lluís, ves-los buscant, que van anar molt ràpid al Parlament a dir lo bons que eren els ramaders i la cultura dels bous a les Terres de l'Ebre i hi van portar a "un xarnego" responsable de la infecció més gran d'animals i persones al barranc de Lloret, si no recordo malament. Quina perla van portar a defensar els bous, quina perla! Ara busca'ls que ja tenen la llei feta a mida i poden fer arruinar tots els pobles de les TE amb més i més festes amb bous.

    ResponElimina
  6. No recordes malament Arjub, tuberculosi que va ser estesa pel Parc Natural. I després del judici, encara se'n va sortir a bé corrent les despeses dels sacrificis a càrrec de la Generalitat, si no me'n recordo malament. Corregiu-me si erro, si us plau.
    Això sembla la repetició de la jugada.
    No se que passa que els culpables sempre se'n surten amb bones.
    Mira el Vidal, de caçador furtiu a delegat.

    ResponElimina
  7. Jo el que constato ( res més que això ) que a unes declaracions que li he vist al xarnego per la tele, no s'ha deixat d'estar de dir més d'una dotzena de vegades, que, amb el que estima als animals el Sr. Pere Vidal bla, bla, bla......
    Molt estrany. Més si, com s'ha dit l'illa no és de la Generalitat. A més ha afegit 8 també repetides vegades ) que la mort dels animals segur que ha estat per vellesa o, com a molt, per malaltia, no per falta de menjar. La qual cosa, també contradiu una mica el que s'ha dit.
    Tot plegat, un embolic.
    Alguna vegada en treu-rem l'aigua clara d'algun afer o qüestió espinosa que passi a les nostres terres ?
    Això sí Fumadó, com sempre, ens ha donat lliçons de cop tractar els animals i exemple de sensibilitat. Home, que fa molts d'anys que vaig per Lloret....

    ResponElimina
  8. Així coneixes la estàtua de son pare no?

    ResponElimina
  9. Els bous que hi ha (o hi havia fa un parell d'anys) pujant a la Foradada també són d'ell ? Perquè ens vam emportar un "susto" dels grossos. Sort que van a la seua, però no les teniem totes.

    ResponElimina
  10. Mordred, no tant sols conec l'estàtua del vell xarnego; he baixat a la plaça ( sense torejar ), m'he banyat al barranc i he jugat de ben menut.

    ResponElimina
  11. ;-) JB un gran lloc! Ara no baixen ni les pedres.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta