19 de febrer del 2012

Clam al centre de Tortosa contra la reforma laboral


Unes 2.000 persones, menys de 700 segons la Policia Local de Tortosa, han recorregut aquest diumenge al migdia el centre de Tortosa, amb motiu de la manifestació que havien convocat els sindicats majoritaris en contra de la reforma laboral. La manifestació ha sortit de la plaça de la plaça del Carrilet, al barri del Temple, i ha arribat fins a la plaça dels Dolors, al nucli històric, amb la participació de nombrosos representants sindicials i professionals de l’ensenyament i de la salut. De fet, la manifestació estava encapçalada per una pancarta que deia No a la reforma i no a les retallades. També hi havia una destacada representació dels partits d’esquerres del territori. Un cop a la plaça dels Dolors, al costat de la seu de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, la periodista Sònia Castelló, acomiadada fa uns mesos per la Cadena Ser, ha estat l’encarregada de fer la lectura del manifest. La protesta de Tortosa ha estat la rèplica de les quatre manifestacions més que s’havien convocat a Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona, i en un total de 55 ciutats d’arreu de l’Estat espanyol. Els sindicats anunciaran en breu les properes mobilitzacions en contra de la reforma laboral aprovada pel govern de l’Estat, i no descarten la convocatòria d’una vaga general.

El secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó, ha recordat que amb les elevades taxes d'atur existents, aquesta reforma només servirà per afavorir l'acomiadament lliure, tot generalitzant els 20 dies d'indemnització. També per tirar endavant expedients de regulació sense l'aprovació de l'administració, bonificar als empresaris per la contractació de treballadors sense cap mena de seguretat, i deixar els treballadors sense garanties, tot situant el conveni d'empresa per sobre del conveni sectorial. En aquest sentit, Casadó ha insistit que aquesta reforma és injusta amb els treballadors i treballadores, ineficaç per a l'economia, i inútil perquè no crearà ocupació, tal i com ha reconegut el mateix govern del PP. "Es un atac directe als drets laborals i no ho permetrem. La mobilització d'avui és tan sols l'inici de la lluita contra aquesta reforma laboral", ha conclòs Casadó.

Per la seua banda, el primer secretari del PSC a les Terres de l'Ebre, Antoni Sabaté, ha valorat molt positivament la resposta de la ciutadania ebrenca a la crida feta pels sindicats per rebutjar unes mesures que, segons ha dit, “són un símptoma més de la regressió en els drets socials que s'havien conquerit en aquest país”. En aquesta línia, Sabaté també ha lamentat el suport del govern de CiU, a Catalunya, en l'aplicació de polítiques neoliberals. “Aquesta reforma representarà que molts pares es quedin sense feina i signicarà la precarització de la qualitat de vida dels fills i de les generacions futures.” Per tot això, Sabaté ha estat contundent en assenyalar que des del PSC no es consentirà aquesta involució: “Hem defensat aferrissadament els drets socials aconseguits i ho continuarem fent en el futur.”




Imatge CCOO Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta