25 de febrer del 2012

Mossos i Policia Local patrullen junts per millorar la seguretat al nucli antic de Tortosa

Els Mossos d'Esquadra i la Policial Local de Tortosa han iniciat aquesta setmana una operació als barris que conformen el nucli antic de la ciutat, que té com a objectiu "incrementar la percepció de la seguretat entre els ciutadans, combatre l'incivisme, i millorar la convivència veïnal". En concret, l'operació s'allargarà durant els propers tres mesos i afecta els barris de Santa Clara, del Rastre i Centre, i hi participen grups d'entre cinc i deu agents, anomenats Grups Integrals de Patrullatge. Aquests grups es distribuiran per les cinc zones d'actuació en què han dividit el nucli antic, on patrullaran en horaris alternatius.

 L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que aquesta iniciativa s'inscriu en el marc de l'aposta per la millora integral del nucli antic, on l'Ajuntament i la Generalitat han estat invertint en els últims, a través del programa de la llei de Barris. "En aquests barris no tenim una especial incidència quant a denúncies per activitats il·lícites. Fins i tot devem estar per sota de la mitjana. En canvi, sí que tenim camí per recórrer encara, pel que fa a convivència ciutadana", ha dit Bel per explicar els objectius de l'opració.

Així, més enllà de les operacions urbanístiques vinculades a la llei de Barris, l'Ajuntament ha actuat en aquesta zona i en altres de la ciutat amb la creació de la figura del policia de proximitat, i també amb la creació de l'Ordenança del Bon Ús de la Via Pública i dels Espais Públics, també coneguda com a ordenança de civisme. L'alcalde ha afegit que la decisió de posar en marxa aquesta operació policial ha estat molt ben rebuda per part de les associacions de veïns i de comerciants. "Tenim la intenció de mantenir l'ordre al nucli antic en el seu màxim nivell", ha assenyalat Bel.

Per la seua banda, l'inspector Ramon Franqués ha explicat que el dispositiu és un "repte", perquè es tracta d'abordar una fet "intangible" com és la percepció de seguretat entre els ciutadans. Per assolir-ho, ha afegit, compten amb el consens organitzatiu entre Mossos i Policia Local; l'institucional amb l'Ajuntament; però també el judicial i social, amb les entitats veïnals i de comerciants. Segons l'Ajuntament, la infracció de l'ordenança de civisme, els petits delictes i els problemes de convivència són alguns dels fets que ja s'han trobat durant aquests primers dies de patrullatge, que han donat com a resultat vuit detencions.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta