18 de febrer del 2012

Un estudi avaluarà 100 dones de l’Ebre amb càncer de mama



Un total de 100 dones de les Terres de l’Ebre que hagen patit càncer de mama participaran durant tres anys en un estudi dirigit pel doctor en biologia Carlos López, investigador de l’Àrea de Biologia Molecular i de Recerca de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. L’estudi està finançat amb una beca atorgada per l’Institut de Salut Carles III per a projectes d’investigació en salut, i avaluarà quines diferències hi ha en les defenses de les dones que tenen un tumor només al teixit mamari i les que tenen metàstasi. És a dir, els casos en què els càncer de mama ha acabat afectant també altres teixits. L’investigador tortosí i part del seu equip de col·laboradors han passat aquest divendres per l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre. El doctor López ha detallat en què consistirà l’estudi sobre les diferents respostes que té el sistema immunològic de les dones, davant d’un càncer de pit.

Un centre d’investigació biocibernètica i enginyeria biomèdica de Varsòvia, a Polònia, també col·laborarà en el projecte a través de la diagnosi per la imatge. D’altra banda, el responsable de l’estudi ha afirmat que no pretenen fer cap vacuna, sinó investigar la resposta de l’organisme de les dones davant d’un càncer, perquè altres científics puguen desenvolupar vacunes i tractaments més eficients als càncers.

Per la seua banda, el director científic de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, el doctor Ramon Bosch, ha recordat que el càncer de mama és el més freqüent en les dones. Així, una de cada tres dones que arriben als 85 anys patirà càncer; i d’aquestes, una de cada cinc tindrà càncer de mama. De fet, el càncer de pit és la segona causa de mortalitat en les dones per darrera del càncer de budell. Per això, el càncer de pit ha estat una línia que calia investigar. Finalment, el doctor Bosch ha destacat que la beca els permetrà continuar les seues línies de treball i seguint fent recerca, en un moment en què la crisi i les retallades en Salut estan afectant també la investigació científica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta