18 de març del 2012

El govern de Rasquera dimitirà en bloc si el poble rebutja la plantació de marihuana

L'alcalde Bernat Pellisa afirma que la Fiscalia no tindrà "motius" per posicionar-se en contra del projecte ·


El govern municipal de Rasquera, liderat per l'exrepublicà Bernat Pellisa -ha demanat la baixa d'ERC i també ha renunciat al seu càrrec al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre-, dimitirà en bloc si la consulta popular vinculant convocada per al proper 10 d'abril rebutja el projecte de la plantació de marihuana. Així ho ha assegurat Pellisa aquest diumenge al migdia, en una compareixença pública per valorar l'Àgora Cannàbica, les dues jornades informatives que s'han fer a porta tancada per resoldre els dubtes dels veïns i de les veïnes del poble. Així, tot i que l'alcalde veu factible aconseguir un suport superior al 75%, Pellisa ha deixat clar que la consulta es planteja també com una moció de confiança a l'equip de govern. "És el nostre projecte de futur per acabar amb el deute que tenim, i també una oportunitat per tancar ferides que estan obertes", ha manifestat Pellisa, en declaracions recollides per l'Agència Catalana de Notícies.

L'alcalde de Rasquera ha recordat que el deute que té l'Ajuntament és d'1,3 milions d'euros, i que el contracte amb l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum (ABCDA) és la "única" solució que han trobat per redreçar la situació econòmica del municipi. De fet, el conveni suposarà la creació de quatre o cinc llocs de treball directes, una quarantena d'indirectes, i una inversió d'1,3 milions d'euros. "Fa anys que estem treballant per tirar endavant polítiques mediambientals i activitat econòmica al poble, però tenim un deute insostenible. Sabem que dimitir en bloc pot semblar una solució dràstica, però si el poble no dóna suport a la única solució que hem trobat no té sentit que continuem governant", ha sentenciat Pellisa. Amb tot, l'alcalde, que ha comparegut tot sol, ha afegit que les pressions polítiques no els afecten, i que les pressions jurídiques "no existeixen".

En aquest sentit, Pellisa ha explicat que aquesta setmana s'ha lliurat tota la documentació requerida per la Fiscalia de Tarragona, per estudiar la legalitat del projecte, i ha reiterat que entén que el fiscal no tindrà "motius" per posicionar-se en contra de la plantació de Rasquera. De fet, Pellisa ha recordat que, tot i que no existeixen aquest tipus de projectes amb vinculacions d'administracions públiques com ara un ajuntament, sí que els hi ha entre les associacions i entitats privades, i "fiscalia no s'hi ha mostrat contrària". D'altra banda, preguntat per un possible "pla B" per eixugar el deute de l'Ajuntament de Rasquera, Pellisa ha rebutjat les línies de crèdit habilitades pel govern de l'Estat. "Nosaltres volem treballar per la dinamització econòmica activa, per generar llocs de treball, per seguir fent productes artesanals, i no ens agraden mesures que suposen aturar l'activitat de l'Ajuntament", ha conclòs Pellisa.

Imatge ACN

4 comentaris:

  1. N'hi hagut que han titllat la frase "si no guanyem el referèndum dimitirem en bloc" d' amenaça. Jo crec que és covardia. Un partit que ha guanyat les eleccions per majoria absoluta, el que no pot fer és dir que si aquest projecte no tira endavant dimitiran perquè no hi ha cap més sortida pel municipi!!. Això a més de covardia és incapacitat. Què passa a 9 mesos d'estar al capdavant de l'ajuntament, no té més idees? doncs llavors sí que ha de dimitir, bé el que no havia de fer era presentar-se si no tenia idees per eixugar el deute de l'ajuntament i dinamitzar el municipi econòmicament. O és que només tenia aquest projecte al cap? Penós i una gran enganyifa per a la gent del poble.

    ResponElimina
  2. Tranquil·la Lidia, si dimiteixen i no es pot formar de nou un govern municipal, es convoquen noves eleccions.
    L'alcalde de Rasquera pot haver comés errors, el que, dis-me tu quants alcaldes de pobles com Rasquera coneixes que, al menys, hagin presentat un projecte semblant. Ni que sigue difícil de portar endavant.
    Oi que et sobren tots els dits de les mans?
    Tant de bo en aquests temps de misèria provocada pels especuladors financers i el pèssim sistema econòmic que tenim al planeta hi haguessen oportunitats!
    No n'hi han gaires. Brtillen per la seva absència.
    I menys amb la colla de pardills que ocupen la majoria dels ajuntaments ebrencs.
    Que parli el poble!

    ResponElimina
    Respostes
    1. En sé d' alguns amb també referèndum incorporat i el resultat no va ser vinculant per a que la governabilitat del poble seguís endavant segons la voluntat del poble.I què sàpigues que de noves eleccions res, fins d' aquí a 3 anys. Ara bé amb aquesta retirada, si es dona el cas, es ben clar que no cal que es presenti mai més per a governar Rasquera. Un partit el qual marxa cap a casa amb la cua entre cames perquè la majoria d' un poble li ha refusat un projecte!o es que tal i com vaig dir, no en tenen cap més de projecte per al municipi?. Quina classe de polítics són? de tambor i pandereta. I aquest han de governar a un ajuntament???.

      Elimina
  3. Este mati he sentit per la tele una teoria que també té el seu què:
    Per què, posats a pensar en coses que donen diners i de dubtosa -com a mínim- reputació i legalitat, no muntar puticlubs o quelcom relacionat amb armes de guerra ?
    I una altra cosa, aquesta de la meva collita: I postular-se per a acollir l'instal·lació d'una presó ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta