3 de març del 2012

[Tribuna] `Memòria selectiva' article de Jaume Forcadell


El portaveu d'Iniciativa a l'Ajuntament de Tortosa contesta l'article de la diputada i primera tinent d'alcalde, Meritxell Roigé. Segons Forcadell, "Roigé  demostra molt mala memòria quan analitza els antecedents de les diferents forces polítiques en relació  a la gestió de l’aigua" ·

La primavera del 2008 Catalunya vivia una sequera sense precedents. La Generalitat, amb el Conseller Baltasar al capdavant, es va equivocar de manera lamentable i, davant la possibilitat d’haver d’ordenar restriccions en el subministrament d’aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona, va cedir a les pressions per fer la interconnexió de xarxes i fer una aportació d’uns 30 hectòmetres cúbics d’aigua de l’Ebre cap al nord. Mentre, es construïa la desalinitzadora del Prat de Llobregat, capaç de subministrar 80 hectòmetres cúbics, una infraestructura que gairebé elimina la possibilitat que ens tornen a reclamar aigua des del nord.

La pluja va posar les coses al seu lloc, però també hi van contribuir la mobilització  social i el rebuig que des d’ICV Terres de l’Ebre vam expressar contra una actuació injusta, perillosa i inútil, ja que no hagués arribat a temps d’evitar eventuals restriccions i hauria possibilitat ampliar el transvasament que a primers dels 80 van idear la UCD i la Convergència i Unió de Pujol: el minitransvasament. Davant l’amenaça, des d’Iniciativa a les Terres de l’Ebre vam demanar la dimissió del nostre propi Conseller, cosa que ni Meritxell Roigé ni cap membre de CiU va fer fa deu anys davant de l’acord PP – CiU per fer el gran transvasament de l’Ebre a nord i a sud.

Roigé oblida que els programes de CiU sempre han apostat pels transvasaments, i que en canvi els d’ICV sempre han apostat per l’aplicació de la nova cultura de l’aigua. Roigé oblida que l’episodi de la primavera del 2008 va ser l’excepció que confirma la regla, i que la política d’aigua impulsada per ICV des del Govern ha suposat un canvi radical en la gestió de l’aigua que ha allunyat la possibilitat de transvasaments de l’Ebre. En canvi, quan es va reconduir la situació i es va descartar la interconnexió, CiU va seguir reclamant-la, ja que forma part del seu ADN. Ara parlen de transvasar aigua del Roine, un autèntic disbarat inviable que només serviria per a beneficiar a algunes grans constructores, i quan es demostre la seua inviabilitat tornaran a per l’Ebre, que sempre ha estat a la seua agenda.

És cert que la primavera del 2008 el Conseller Baltasar es va equivocar, però també ho és que Iniciativa presenta un bon balanç de gestió en base als principis de la nova cultura de l’aigua i que la gent d’Iniciativa al territori vam plantar cara al nostre propi partit per defensar el territori. Res més lluny del que fa Meritxell Roigé: fa deu anys era gerent del Consell Comarcal i defensava amb orgull els plans transvasistes dels seus. Fa poc, els seus ens van pujar de manera absolutament injusta el cànon de l’aigua i ella va seguir callant. Hi ha moments a la vida que has de demostrar quins interessos defenses, i crec que queda molt clar què ha fet cadascú en cada moment.


Jaume Forcadell i Torres
és portaveu d’Iniciativa a l’Ajuntament de Tortosa

3 comentaris:

  1. Si uns poden rectificar o aplicar el "mea culpa" perque no ho poden fer els de convergencia o la mateixa Meritxell Roige?
    I no tornen amb lo de l'Ebre los de CIU pq perden vots si ho fan i a França no es presenten

    ResponElimina
  2. Una cosa és rectificar ( que allà cadascú qui s'ho cregui ), l'altra és voler tergiversar o amagar l'historia més recent.

    ResponElimina
  3. sinyor Forcadell això es veritat?"22 milions d’euros en canonades que mai no van utilitzar-se i que anys després van aparèixer abandonades en un bosc de la Cerdanya. Lliçons d’antitransvasisme per part d’ICV, per tant, més aviat poques"l¡aigua ara la paguem més cara "ACA" esta en supensió de pagos?Se van gastar un pastón en un local de lloguer?en un lloguer 10.000 eurets al mes?Convergents=transvasistes però vostes? tenien les butxaques foradades en lo diners nostres.... anar cobran que a la oposició se viu de maravilla....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta