28 de maig del 2012

L'IREC desestima les al·legacions de l'Ametlla de Mar al projecte Zèfir

L'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) ha desestimat les cinc al·legacions que l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar havia presentat en contra del projecte Zèfir d'assajos en energia eòlica marina. Els impulsors del projecte Zèfir consideren que el parc no afectarà "el model de creixement sostenible o les activitats econòmiques com la pesca i el turisme" del municipi del Baix Ebre. A més, també defensen que l'impacte sobre la pesca durant la construcció i el funcionament dels molins serà menor que la que pronostica l'Ajuntament. Tot i així, proposa la creació d'una comissió de seguiment entre la confraria de pescadors i el constructors del projecte Zèfir, ja que reconeix que poden haver-hi afectacions durant les obres del parc eòlic mari. Quant a l'afectació turística, els efectes seran severs pel contrast immediat, però -segons l'IREC- assumibles degut al reduït nombre de molins, la distància en què estaran ubicats i la disposició espacial, que no afectarà a les activitats d'ús recreatiu.De fet, tampoc considera "inadmissible i crític" l'impacte paisatgístic i en supedita la valoració al respecte a un informe que ha d'emetre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims.

Finalment, l'IREC ha defensat que es van mantenir diverses reunions amb l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, per informar-lo de la ubicació del projecte davant les costes de la població. En la seua resposta, l'IREC nega l'al·legació de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar en què es denuncia una ocultació malintencionada d'informació essencial per part del promotor del projecte i de l'administració responsable dels tràmits. L'IREC sosté que es van mantenir reunions amb l'alcalde del municipi, Andreu Martí, a finals de l'any 2011, i assegura que se li va explicar el projecte i la seva ubicació davant de les costes de l'Ametlla de Mar. Segons l'IREC, des de mitjans de 2011 també es van dur a terme diverses reunions amb representants de la Confraria de Pescadors de L'Ametlla de Mar, a petició de l'alcalde, per tal de minimitzar l'impacte dels aerogeneradors sobre l'activitat pesquera.

Per la seua banda, Martí nega que conegués la ubicació del parc eòlic abans que es fes públic el projecte a través del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). De fet, ha manifestat al director general de l'IREC, a través d'una carta, que "no es pot basar en un parell de reunions informals i tretes totalment de context per justificar la presentació d'un projecte d'aquesta magnitud a tot un municipi". També li reitera el seu més profund desacord amb les afirmacions i interpretacions que fa el director de l'IREC d'aquestes reunions.

Imatge IREC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta