28 de maig del 2012

Vandellòs II incorpora 1.200 treballadors per a la seua divuitena recàrrega

La central nuclear Vandellòs II es va desconnectar aquest passat dissabte a la matinada de la xarxa elèctrica per iniciar les tasques de recàrrega de la divuitena recàrrega de combustible. A més del canvi de 69 dels 157 elements combustibles, també s'efectuaran actuacions d'inspecció i manteniment d'elements operatius de la central. L'Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV), que gestiona la planta atòmica, preveu executar en total unes 7.000 ordes de treball i la incorporació de 1.200 treballadors, d'unes 60 empreses col·laboradores. La recàrrega suposarà una inversió total de 63,8 milions d'euros i permetrà a la central obrir un nou cicle de divuit mesos de generació d'energia elèctrica.

Els 1.200 professionals d'unes 60 empreses col·laboradores que participaran en el procés rebran "una formació bàsica i específica que es determina d'acord a les tasques que desenvoluparan a la planta". A més, els professionals de les empreses externes han de certificar que tenen ja la qualificació professional adequada i que han realitzat formació en Prevenció i Riscos Laborals i formació bàsica en Protecció Radiològica en el cas dels treballadors que han d'accedir a zona radiològica.

Un cop comprovats els requisits de formació i qualificació, la unitat de Formació imparteix un curs de formació inicial bàsica d'accés a les centrals, relacionat amb les característiques de l'emplaçament, que inclou aspectes del Pla d'Emergència Interior, la Cultura de Seguretat, la Prevenció de Riscos Laborals, entre d'altres. Els professionals que realitzaran treballs a zona controlada reben un curs específic de Protecció Radiològica. Per la seua banda, totes les especialitats de Manteniment (Mecànic, Elèctric, Instrumentació...) i les unitats de Protecció Radiològica i Tecnologia reben un curs específic sobre els procediments propis relacionats amb les tasques del seu lloc de treball.

D'altra banda, un acord de col·laboració entre la mateixa ANAV i l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) ha permès habilitar l'Oficina de Recàrrega en un nou espai denominat 'aula ANAV' dins del Viver d'Empreses del polígon les Tàpies, que acollirà les aules de formació i despatxos necessaris. L'empresa que gestiona la planta atòmica utilitzarà aquest espai com a Oficina de Recàrrega amb motiu de les parades de la central, mentre que IDETSA desenvoluparà accions per a la formació contínua de treballadors, oferir suport al sector empresarial, i fomentar la cultura emprenedora.

Entre les actuacions més rellevants, a més del canvi de 69 dels 157 elements combustibles, es troben la inspecció dels tubs guia de les barres de control del reactor, les inspeccions de les branques fredes i calentes del vas, modificacions per a la millora de la grua polar de l'edifici de contenció, la inspecció per corrents induïdes del generador de vapor A, la substitució del rotor de l'alternador, la substitució de l'interruptor principal i les modificacions a les canonades del sistema de protecció contra incendis, entre d'altres. De la càrrega de treball prevista en aquesta divuitena parada, un 75% de les actuacions són de manteniment preventiu i inspeccions, un 6% correspon a treballs correctius, un 12% a treballs auxiliars i el 7% restant correspon a modificacions de disseny de la planta i d'altres actuacions.

ANAV ha destacat la necessitat d'una "exhaustiva tasca prèvia de planificació i coordinació" de totes les unitats organitzatives per complir el programa amb els objectius de qualitat i seguretat previstos. En aquesta línia, s'han incorporat en aquest procés nous equips multidisciplinaris que coordinaran les tasques coordinar els treballs a realitzar, des de la seua fase de planificació fins a l'execució, i també equips que tenen la funció de preparar i supervisar aquelles tasques més complexes o que puguen tenir un major impacte a la parada. També s'ha implantat la denominada matriu de fites, una eina dissenyada per a optimitzar la preparació de tots els treballs corresponents a la recàrrega.

Via ACN 
Imatge Energiadiario.com

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta