29 de juny del 2012

La Ribera d'Ebre també presentarà al·legacions contra el cabal mínim proposat per la CHE

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va aprovar per unanimitat una moció signada per tots els grups polítics comarcals, en què es demana al govern de la Generalitat que defense, “com a condició irrenunciable”, el règim de cabals ambientals elaborat per la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre. La moció també dóna suport al govern “per exercir aquesta defensa mitjançant totes les vies possibles i davant totes les institucions afectades, incloent-hi les europees”. En un altre punt de la moció, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre expressa rebutja el cabal ecològic proposat per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), i expressa el malestar que ha causat a la comarca la proposta, “perquè posa en perill la supervivència de l’ecosistema fluvial, les activitats econòmiques lligades al riu i perquè hipoteca el futur d’una de les zones humides més importants de la Mediterrània”. De fet, un altre apartat de la moció estableix que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre presenti al·legacions al pla de conca proposat per la CHE, tot “recollint les conclusions de la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre així com la seva proposta d’inversions de millora ambiental i econòmica, vinculats al riu, al delta i als pobles de la Ribera d’Ebre”.

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, també va destacat que “estem en contra del cabal que proposa la CHE i a favor dels criteris que es proposen des del país, però volem defensar totes les concessions d’aigua que hi ha a la nostra comarca i al tram català de l’Ebre perquè la gent de la Ribera d’Ebre també es guanya la vida amb base a l’aigua d’aquest riu”. Segons Jardí, “no podem permetre que s’hipotequin aquestes concessions i s’ha de fer un ús raonable de l’aigua”. El president comarcal va reiterar la defensa del cabal proposat per la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre, del Delta “però també defensant totes les concessions d’ús d’aigua que hi ha a la nostra comarca”. A més, el ple va aprovar per unanimitat un conveni de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit per l’adhesió de l’ens comarcal al sistema d’informació i atenció a les víctimes i afectats d’accidents de trànsit (SIAVT). D’altra banda, durant la celebració del ple, el grup comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal va demanar la retirada de l’ordre del dia d’una moció “en suport de la continuïtat dels treballs de descontaminació de l’embassament de Flix”.

Imatge Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta