25 de juny del 2012

L'Institut Català de les Dones i la Diputació ofereixen formació per a les dones emprenedores de l'Ebre

L'Institut Català de les Dones (ICD) i la Diputació de Tarragona volen promoure l'emprenedoria entre les dones de la demarcació. Amb aquest objectiu s'han programat deu jornades formatives al Camp i l'Ebre, per tal de millorar les possibilitats d'ocupació de les dones al mercat laboral i posa al seu abast les eines i informació per desenvolupar projectes personals. I és que continua havent-hi una important desigualtat entre homes i dones, també en l’àmbit laboral i econòmic. De fet, un 60 per cent de les persones que es llicencien a Catalunya són dones, però d'aquestes només un 11 per cent arriben a ocupar un càrrec directiu.

La presidenta de l’ICD, Montse Gatell, va inaugurar divendres passat a Amposta la primera d’aquestes sessions, que sota el nom “Jornada d’Emprenedoria Femenina”, va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal del Montsià. L’objectiu de la iniciativa és millorar les possibilitats d’ocupació de les dones que volen incorporar-se al mercat laboral i facilitar informació per respondre a les noves demandes del mercat laboral. Al llarg d'aquest 2012, està previst que es realitzen un total de deu sessions d’aquestes característiques en les comarques de les Terres de l’Ebre, i l’any vinent deu sessions més a les comarques del Camp de Tarragona.

El projecte formatiu consisteix en sessions de dues hores de durada en les quals personal especialitzat en ocupació, empresa i gènere de les administracions implicades oferirà informació d’utilitat per a les dones que es plantegen emprendre. Les sessions inclouen la presentació d’un cas d’emprenedora local que haja desenvolupat el seu projecte amb èxit, així com una dinàmica de grup per intercanviar idees, experiències i crear treball en xarxa i generar sinèrgies.

Segons ha explicat la presidenta de l’ICD el projecte s’emmarca en una de les principals línies d’actuació que impulsa l’Institut Català de les Dones que és la promoció de les dones en l’àmbit del treball, les carreres professionals i el lideratge. En aquest sentit, Gatell ha expressat que “homes i dones partim de situacions desiguals en molts àmbits, però també a nivell laboral i econòmic, mostra d’això, per exemple, és que al voltant d’un 60% de les persones que es llicencien a Catalunya són dones, però només un 11,7% arriben a un càrrec directiu”.

El projecte, ha subratllat Gatell, “ens acosta a la promoció real de les dones en el marc del canvi necessari dels models empresarials”. I ha posat de manifest que “no es pot continuar prescindint del coneixement i l’expertesa de les dones en l’àmbit de l’empresa i l’economia, ja que representen el 50% de tot el capital intel·lectual del nostre país, mantenir les desigualtats només suposarà pèrdues de capacitats i també de recursos econòmics”.

Per la seua banda, el diputat delegat de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Malràs, ha destacat la importància de les iniciatives en favor de l'emprenedoria i l’autoocupació, tant individual com col·lectiva, i de la creació de nous llocs de treball en el territori, tot posant de manifest "el potencial que representen les dones per al desenvolupament”.

Imatge Consell Comarcal del Montsià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta