29 de juny del 2012

Móra d'Ebre deixa sense efecte el projecte per construir 647 pisos a Los Colomers

El ple de l’Ajuntament de Móra d’Ebre va aprovar aquest dijous la modificació puntual de les normes subsidiàries de diversos sectors del municipi, entre els quals el del Barranc de les Moreres. L'objectiu del govern municipal del convergent Joan Piñol és impulsar-hi la construcció d’un gran edifici polivalent en una finca de propietat municipal que té més de 7.000 metres quadrats. De fet, la construcció del nou edifici pretén donar resposta a diverses necessitats d’equipaments socials i culturals que té la capital de la Ribera d’Ebre, però també resoldre alguns problemes de mobilitat. I és que la modificació de les normes subsidiàries del sector del barranc de les Moreres també preveu l’aprofitament urbanístic del subsòl, i per tant es podria destinar a la construcció d’un pàrquing soterrat. El solar municipal és zona verda, però la construcció en el subsòl afectaria una superfície de 5.300 metres quadrats i no suposaria una disminució de la zona verda a la cota superior. Segons va anunciar l’alcalde de Móra d’Ebre en una entrevista a Canal 21 Ebre, es farà un concurs d’idees per definir els usos de l’edifici. Més endavant, s’obrirà un concurs públic per a la construcció i explotació del futur equipament polivalent, amb diferents serveis de tipus cultural i social.

D'altra banda, el ple de Móra d'Ebre també va aprovar deixar sense efecte el projecte de l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) Els Colomers, impulsat ara fa dos anys. Després de reunir-se amb els veïns afectats, el consistori va decidir anul·lar aquest ARE, ja que no s’adapta a la realitat municipal actual. El nou sector residencial havia de tenir més de 10 hectàrees, estava situat al sud del nucli urbà de Móra d'Ebre, entre la carretera N-420 i el torrent del Barranquet, i tenia previst poder allotjar fins a 647 habitatges, gairebé 400 dels quals havien de ser protegits. El nou barri, a més, combinava els usos residencials amb els comercials i d'equipament. Però la cancel·lació del projecte es va aprovar per unanimitat dels regidors presents, tot incloent-hi els grups que ara són l’oposició -PSC i ERC- i que havien impulsat inicialment el projecte amb l'anterior govern de la Generalitat.

A més, un altre punt que es va aprovar per unanimitat va ser la delegació de vot dels càrrecs electes municipals, amb motius de baixes per maternitat, paternitat o per malaltia greu. Els regidors i regidores podran delegar el seu vot en un altre regidor pels motius exposats, per tal de garantir el correcte curs del procés democràtic municipal.

Imatge Ajuntament de Móra d'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta