17 de setembre del 2012

El soterrament de l'eix de l'Ebre, una proposta electoral del PP de Tortosa

[Opinió] El soterrament de l'eix de l'Ebre (C-12) al seu pas per Tortosa, que la Generalitat va anunciar divendres passat, no és una solució nova. De fet, va ser una de les aportacions del candidat del PP de Tortosa, Xavier Dalmau, en el debat electoral organitzat pel Col·legi de Periodistes a l'auditori Felip Pedrell, amb motiu de la campanya de les eleccions municipals del 2011. En concret, Dalmau es va comprometre al "cobriment de l'eix de l'Ebre al seu pas pel barri de Ferreries, i en especial per la plaça Corona d'Aragó, la rotonda de Quatre Camins. L'objectiu: evitar l'impacte de la variant projectada per l'anterior govern de la Generalitat sobre la zona del Canalet.

En aquell moment, gairebé tothom va descartar aquesta opció, que va ser considerada com una ocurrència del candidat del PP. De fet, l'alcalde de Tortosa i candidat de CiU a la reelecció va afirmar que totes les forces polítiques havien rebut propostes benintencionades de gent que vol millorar la ciutat, amb idees que després es poden concretar o no es poden concretar [escoltar àudio]. "Però en aquest cas, la proposta la fa un candidat a l'alcaldia i llavors ja té unes altres dimensions", va afirmar Bel, qui va afegir-hi que "anar la Lluna també és viable, però no proposarem fer viatges a la Lluna cada cap de setmana". En la mateixa línia, l'alcalde va qüestionar la viabilitat econòmica i la construcció del túnel que havia proposat l'actual portaveu del PP a l'Ajuntament de Tortosa. Finalment, el temps ha donat la raó a Dalmau i als veïns i comerciants que van suggerir el que després va ser el compromís electoral del PP. En canvi, a favor de Bel cal dir que la solució adoptada també lliga perfectament amb la seua promesa electoral de fer més permeable per als vianants l'actual eix de l'Ebre en el tram urbà de l'avinguda Marcel·lí Domingo. Siga com siga, la solució adoptada és ara per ara la millor per a Tortosa, des de tots els punts de vista.


10 comentaris:

  1. Bel ha degut anar a la lluna, si ha tornat ja no ho sé.

    ResponElimina
  2. Jajjajajaajjaja, molt bona Jaume. Però jo crec que s'ha quedat uns dies més.
    Jo sempre he pensat que esta és la millor alternativa a la del canalet, està clar que per dalt del Reguers era una locura.
    El PP de Tortosa sempre ha tingut bones idees, però no se'ls escolta massa.

    ResponElimina
  3. A les minoríes no se les escolta massa mai ;)

    ResponElimina
  4. Tu ja sas que jo en lo PP no soc massa amic. Però si hi teniu raó, soc lo primer de donar-vos-la.

    ResponElimina
  5. Ignorant, ens deuen unes piscines a Ferreies i un hospital nou molt necessari, primer això, desprès el que toqui.

    ResponElimina
  6. Les piscines ens les deu l'Ajuntament i l'hospital la Generalitat.

    ResponElimina
  7. La qÚestió és que ens les deuen, i ja saps, els deutes s'han de pagar.

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. "Siga com siga, la solució adoptada és ara per ara la millor per a Tortosa, des de tots els punts de vista".
    Això qui ho diu, Gustau ? Si agafem Tortosa com nucli urbà o incús com a usuaris de la cruïlla de la Corona d'Arago, d'acord, potser sí. Però crec no equivocar-me si dic que en la ment de tothom, quan aquí es parlava de variant al seu pas per Tortosa, no estava exclusivament, ni principalment, la idea de donar una solució als embussos que -esporàdicament- es produeixen a la rotonda. La idea principal era fer una variant com qualsevol variant que rebi aquest nom. Més separada, menys del nucli que vol esquivar, arrencant més lluny, més prop, però evidentment mai fer una variant ( "Tram d'una carretera exterior a una població que substitueix una travessera" ) que passes per on ara passa la carretera. És per això que, ara, és parla de desdoblament i no de variant. Lògic. Perquè això, de variant no té res. I de cara a un futur, en un eix de l'Ebre, algun dia desdoblat, quin sentit té una via ràpida com esta passant per dintre d'una ciutat, encara que sigui, en un tram amb túnel ?
    Que ara es vulgui vendre la solució definitiva como que es guanyarà amb permeabilitat amb Roquetes, pos molt bé, benvinguda, però no era d'això del que parlàvem. Que també és vulgui vendre com que esta solució no trinxa el territori, pos molt bé, evident. Però difícilment podrem fer alguna variant, quan sigui, sense fer trinxaments. De la mateixa manera que difícilment podrem fer una truita sense trencar ous. De fet, l'A7, al tram que més ens afecta, per no trencar ous, està com està.
    I ara, des de la mateixa plataforma salvem lo canalet s'ens vol vendre la solució com a bona, bona per als veïns afectats, als quals felicito per no veres afectats per la trinxada.


    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta