26 d’octubre del 2012

CiU presenta 28 esmenes per incrementar en 115 milions el pressupost de l'Estat a l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- El principal bloc d'esmenes per Tarragona presentades per CiU al pressupost general de l'Estat se centren en dues importants infraestructures per al territori, l'autovia A27 entre Tarragona i Lleida, i la prolongació cap al nord i el sud de l'autovia A7. Com ha explicat el diputat de CiU, Jordi Jané, es demana una partida més gran d'inversió per al 2013, 53 milions d'euros més del previst en l'esborrany, per als diferents trams de l'A27 entre Tarragona i Montblanc. També es demana que s'estudiï connectar pel sud i pel nord el tram construït de l'autovia A7 amb l'autopista AP7 i bonificar els usuaris que utilitzin l'autopista entre Ulldecona i el Vendrell en els trams sense via ràpida gratuïta alternativa. De les 87 esmenes per la demarcació presentades 59 fan referència al Camp de Tarragona i 28 a les Terres de l'Ebre

Els diputats Jordi Jané i Martí Barberà i el senador Ferran Bel han presentat les esmenes de CiU al pressupost estatal per al 2013. El total d'esmenes corresponents a les Terres de l’Ebre sumen 115 milions d’euros. En la seua primera intervenció, el senador i alcalde de Tortosa ha assegurat que són uns pressupostos en els què hi haurà "una modificació substancial al Senat, i on les esmenes tindran molt de protagonisme. És un pressupost tocat de mort des del principi, i que no compleix amb les necessitats del territori”, ha conclòs Bel. El conjunt d’esmenes que s’han presentat n’incorporen de noves, i algunes de repetides “perquè  volem insistir-hi. No és una carta als reis. La suma del cost de les esmenes està dintre del marc d’inversions que marca l’estatut per Catalunya”, ha sentenciat Bel.

A banda, davant el més probable rebuig a algunes d’aquestes esmenes, el senador ha volgut fer “una crida als diputats i senadors del PP de Tarragona i Catalunya perquè presentin esmenes. L’any passat  no se’ns va aprovar cap esmena, mentre que el Partit Popular va presentar 160 esmenes i se les van aprovar totes. Algunes per al festival de cine de Cadis o per al premio nacional de tauromàquia.”

Per la seua banda, Jordi Jané ha explicat que els pressupostos generals de l’estat de cara al 2013 són els més nefastos per a les Terres de l’Ebre i Catalunya: L'esmena més destacada és per construir el tram ebrenc de l’A-7 entre La Jana i El Perelló, i l'acabament de la variant de l'Aldea de l'N-340. A banda, demanen que es face una entrada a l’autopista AP-7 a l’alçada de l’Almadrava, just on comença el desdoblament de l’A-7 i que, els usuaris que agafen el tiquet allí, els hi resulte gratuïta fins a Ulldecona” ha insisit Jané. També la millora de l'accés de l'N-340 a les Cases d'Alcanar, la segona fase de la carretera d'accés a l'Ametlla de Mar, i les variants de l'N-420 a Gandesa i Corbera d'Ebre. Altres esmenes són per al pla integral del Delta de l'Ebre (PIDE), el programa de desenvolupament rural per a les Terres de l’Ebre, el pla de reindustrialització de les Terres de l’Ebre, la depuradora de Tivissa i el finançament de l'Observatori de l'Ebre.

Quant a les esmenes destinades a la ciutat de Tortosa, Ferran Bel ha explicat que han reclamat un milió d'euros per a la catedral de Tortosa, 4 milions per a les obres de rehabilitació del Parador de Turisme; 3,5 milions per a les obres pendents del projecte de restitució territorial de la descontaminació del pantà de Flix; un milió per al pla director de les muralles de Tortosa, i un altre milió d'euros per a la reforma de l'estacions de trens. “Entenen que s’han de fer unes actuacions mínimes a l’estació que no poden esperar més, com les andenes i l’accessibilitat als trens. La gent gran té molts problemes per accedir al tren a l’estació de Tortosa. És inmoral que això succeixi” ha denunciat l'alcalde. “Aquesta última esmena i la del Parador són noves esmenes que no les havíem inclòs anteriorment perquè vam intentar resoldre-ho institucionalment; però no ha funcionat. Per tant, i davant la impossibilitat d’arribar a un acord”, ha sentenciat Bel, “ho farem via esmenes”.

Imatge CiU

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta