26 d’octubre del 2012

Els treballadors de Cemex d'Alcanar inicien les protestes contra els acomiadaments a la fàbrica del ciment



ALCANAR (Montsià).- Després de l'assemblea d'aquest divendres a la tarda, els treballadors de la planta de Cemex d'Alcanar han decidit iniciar un seguit de protestes que han posat en marxa aquest mateix divendres amb el bloqueig durant mitja hora de l'accés a la fàbrica. Dilluns a la tarda es reprendran les mobilitzacions amb un tall de trànsit a la carretera N-340 just al davant de la planta canareva. Els treballadors també demanaran als alcaldes d'Alcanar, Sant Carles de la Ràpita i Vinaròs que viatgin a Madrid per pressionar Cemex a rebaixar el nombre d'acomiadaments. "Això és pràcticament un tancament i econòmicament serà nefast per a la zona", ha dit el president del Comitè d'Empresa de Cemex Alcanar. Dels 166 treballadors que hi ha a la planta, l'empresa preveu acomiadar entre 147 i 150 treballadors. A més, la mesura de limitar l'activitat a la planta a la mòlta de pedra i abandonar la cantera i els forns podria deixar al carrer uns 150 treballadors indirectes de les empreses auxiliars de la zona contractades per Cemex. "No estem conforme amb aquesta mesura que ha pres l'empresa perquè si la fàbrica sempre ha estat rentable durant 50 anys, pot seguir-ho sent", ha exigit el president del comitè d'empresa, Adriano Prados. La multinacional justifica l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) per motius econòmics i manté tancades des del 27 de setembre les tres línees de producció de la fàbrica.

Com ha explicat el president del Comitè d'Empresa, Adriano Prados, s'ha començat a elaborar un calendari de mobilitzacions que es reprendrà dilluns amb el tall de la carretera N-340 a l'altura de la planta. El calendari de mobilitzacions és per als treballadors "l'única arma per fer pressió a la multinacional", i confien que serveixi perquè l'empresa redueixi el nombre d'acomiadaments previstos o bé que aquests tinguin la mínima afectació possible.




La primera reunió per engegar les negociacions entre els comitè d'empresa i la companyia serà el proper dimecres, 31 d'octubre. Si no s'arriba a un acord dins del termini marcat -un mes-, l'empresa pot prendre unilateralment la decisió de fer un acomiadament col·lectiu.

Els treballadors de Cemex han demanat una reunió urgent amb els alcaldes d'Alcanar, Sant Carles de la Ràpita i Vinaròs, -municipis on resideixen la majoria dels treballadors de la planta de Cemex-, perquè viatgin a Madrid i "pressionin el consell de treball, a veure si ells d'alguna manera poden rebaixar això una mica perquè és molt fort", ha lamentat Prados. "Fer això, que és pràcticament un tancament perquè només quedaran 19 treballadors, és econòmicament nefast per a la zona", ha afegit.

Per la seua banda, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha mostrat la seva preocupació i "decepció" per l'anunci dels acomiadaments a la planta de Cemex d'Alcanar. El Govern ha ofert el seu suport als treballadors, "en aquests moments complicats i difícils", per encarar el període de negociacions que s'han de dur a terme el proper mes entre la companyia i la plantilla.

"És un problema més que cau sobre les Terres de l'Ebre però també, en concret, a la comarca del Montsià que, juntament amb el sector del moble, fa que la comarca tingui realment un greu problema", ha dit Pallarès. El delegat ha explicat que estudiaran possibles vies per recol·locar als treballadors que es quedin sense feina a Cemex.

Via ACN (Anna Ferràs)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta