21 d’octubre del 2012

La pluja acumulada fa caure una casa al barri de Santa Clara de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- Part d'un habitatge del carrer Progrés de Tortosa s'ha esfondrat aquest diumenge a primera hora del matí. L'edifici estava desallotjat des de feia quatre anys i els seus problemes estructurals no representaven cap perill per a les persones, perquè estava envoltat de solars deshabitats. Però l'Ajuntament de Tortosa ha comunicat que els propietaris de la casa esfondrada ja havien estat alertats del mal estat de l'immoble i se'ls havia requerit que actuessin davant el mal estat que presentava. La caiguda de la casa, després d'una jornada de pluges intenses, ha generat uns enderrocs que han afectat parcialment una casa habitada. Com a mesura de prevenció, s'han desallotjant els veïns d'aquest habitatge, tretze persones. Vuit de les persones desallotjades han estat acollides en cases de familiars, mentre que les cinc restants se les ha traslladat a la Casa d'Acollida de Tortosa.

Els tècnics municipals avaluaran aquest dilluns l'estructura de l'immoble, per garantir que no hi ha danys, i es resoldrà si caldrà fer de manera urgent o ens uns dies l'enderroc total de l'immoble. D'altra banda, la previsió és que els veïns desallotjats puguen tornar aquest dilluns a casa seva.

L'habitatge, situat sobre un terraplè amb terres poc estables, s'ha vist afectat per les pluges acumulades en les últimes hores a la ciutat. Part de la casa ha cedit sense que cap persona resultés ferida, ja que no hi habitava ningú. La Policia Local ha cordonat la zona per evitar el pas de vianants, malgrat que es tracta d'una carrer sense sortida del nucli antic.

Els Bombers de la Generalitat havien rebut l'avís poc abans de dos quarts de vuit del matí, i s'han destinat immediatament cinc dotacions al número 16 del carrer Progrés. Es tracta d'un edifici deshabitat de planta baixa i tres pisos, que ja havia estat prèviament apuntalat i que restava pendent de desenrunament. En aquest cas, s'ha enfonsat parcialment la paret mitgera a causa del desfalcament del fonament, i això ha provocat també la caiguda d'una part del forjat. Segons les primeres valoracions, la pluja de les últimes hores podria haver estat la causant d'aquest desfalcament.

Atès el risc de col·lapse, i per motius de seguretat, s'ha tallat la circulació als carrers Progrés i Garrofer i s'ha evacuat preventivament un habitatge del carrer Garrofer número 13. A banda dels Bombers, s'han activat quatre patrulles de Mossos d'Esquadra, efectius de la Policia Local i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Via ACN

3 comentaris:

  1. Quina pena de barris antics! Quina sort que ningú no ha pres mal. El tema de la recuperació del Nucli Antic s'ha quedat en "standby" i sense resoldre. "AIXÒ ÉS UN ABANDONO"

    ResponElimina
  2. Cada vegada que plou surt lo Rastre a les notícies i Tortosa, no sé si això és dolent o molt dolent...

    ResponElimina
  3. Cap ajuntament, sobretot els de CiU, ha fet gaire cosa xl casc antic, llevat de tombar runesi dixar-hi forats i mes forats!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta