10 de gener del 2013

La Cambra de Tortosa convocarà el territori a 'prendre mesures de força' per aconseguir millors trens

TORTOSA (Baix Ebre).- La Cambra de Comerç de Tortosa està disposada a liderar una mobilització social, econòmica i política per reclamar la millora del servei ferroviari al territori. El president de l'ens cameral, José Luis Mora, ja ha convocat una reunió del comitè executiu de la cambra pel proper dillunsm on es debatrà aquesta qüestió i on es convocarà una trobada amb alcaldes, presidents dels consells comarcals, sindicats, empresaris, col·legis professionals, i entitats del territori. "És hora de prendre mesures de força perquè hem vist que el diàleg no serveix per a res", ha assegurat. Mora ha qualificat "d'intolerable" que el temps del trajecte entre Tortosa i Barcelona sigui el mateix que fa vint anys: 2 hores i 40 minuts.

Coincidint amb l'arribada del TAV a Girona i Figueres i els descomptes pels usuaris de l'alta velocitat també de Tarragona i Lleida, la Cambra de Comerç de Tortosa s'ha sumat a la denúncia que va fer, la setmana passada, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), sobre el servei de tren a les Terres de l'Ebre. El president de l'ens cameral, però, ha anat més enllà i ja ha anunciat les primeres accions per convocar la societat civil i política del territori i decidir les "mesures de força" a emprendre després de comprovar, durant anys, com "el diàleg no ha servit per a res". Tot i que no ha concretat l'acció a prendre, Mora té clar que tot passarà per una mobilització contundent.

Mora ha assegurat que el "greuge" que pateix el territori no només afecta a les tarifes sinó també a la qualitat del servei. El president de la Cambra ha titllat la situació "d'intolerable" i "indignant", i ha anunciat que convidarà el nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, a participar en una reunió extraordinària dels òrgans de govern cameral perquè conegui de primera mà la reivindicació. "La nostra ciutadania i, sobretot, la nostra economia no s'ho pot permetre, i és hora que tinguem les mateixes oportunitats que altres indrets de Catalunya i sortim d'un aïllament històric", ha manifestat.

Així, el president de la Cambra ha recordat que, el 8 de novembre del 2011, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, es va comprometre públicament que si Mariano Rajoy era president del govern espanyol, l'Euromed tindria aturada a l'estació de l'Aldea. "Des de llavors he intentat posar-me en contacte amb ella i no he rebut cap resposta", ha lamentat Mora.

D'altra banda, el president de la Cambra ha recordat la necessitat del territori perquè s'implanti a les Terres de l'Ebre la integració tarifària del transport públic, com ja tenen la resta de demarcacions.

Via ACN (Anna Mayor)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta