9 de gener del 2013

L'Ametlla de Mar aprova un pressupost 'auster i realista' de 22,3 milions d'euros

L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- El ple de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha aprovat un pressupost per al 2013 de 22,3 milions d'euros, amb els únics vots favorables de l'equip de govern de CiU, que hi té la majoria absoluta. Per la seua banda, el PP s'hi ha abstingut, mentre que tant ERC com el PSC han votat en contra del pressupost. El govern municipal, que considera els comptes "austers i realistes", preveu ingressos de 2,84 milions per subvencions del PUOSC, el FEDER, la Diputació de Tarragona i del conveni urbanístic amb Marina Sant Jordi, així com l'entrada de 400.000 euros per la construcció d'un hotel a la segona fase de la urbanitzacikó Tres Cales. El capítol d'inversions previst supera els tres milions d'euros.

De la xifra total del grup municipal, 15,24 milions d'euros corresponen a l'Ajuntament, 694.000 a La Cala Serveis -que aglutina les àrees de Cultura, Mitjans, Esports i Turisme- així com 9,93 milions per a La Cala Gestió. El regidor portaveu del govern municipal, Antoni Montagut, considera que es tracta d'un pressupost "continuista, similar al de l'any passat". "Pretenem ser molt acurats amb els ingressos que hi haurà; fet que després ens permetrà executar la despesa. Hem estat molt prudents tant en els ingressos com en la despesa. Volem continuar minvant la despesa corrent. Això sí, sense que minvi la qualitat dels serveis que donem al ciutadà", ha argumentat.

Al marge dels més de 3 milions d'euros en ingressos i transferències corrents previstos, l'Ajuntament calcula un increment considerable de les aportacions econòmiques per la incorporació a l'abastament municipal de la xarxa d'aigua de la urbanització de Calafat. La despesa de personal, tot i baixar un 12,3%, es veu condicionada per la incorporació del personal de l'empresa de neteja amb qui s'havia externalitzat el servei, per la finalització de l'activitat. També pujarà la despesa en el servei d'aigües, un 36%, que quedaria compensada pels majors ingressos pel mateix concepte. El consistori també redueix en un 15% les aportacions a La Cala Serveis.

Amb tot, l'equip de govern de CiU preveu executar més de 3 milions d'euros en inversions, principalment, amb la millora dels pluvials del carrer de l'Àngel -153.000 euros-, la carretera d'accés sud (1.928.000 euros), millora de carrers (515.000 euros) i l'adequació del parc del Bon Repòs (417.000 euros).

D'altra banda, en un segon ple extraordinari, tots els grups van aprovar per unanimitat la moció en defensa del model d'escola catalana impulsada des de l'Associació Catalana de Municipis.
 
Via ACN
Imatge Ajuntament de l'Ametlla de Mar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta