9 de gener del 2013

Unió nega cap finançament irregular pel cas Pallerols i descarta la dimissió de Duran

BARCELONA.- La portaveu d'UDC, Marta Llorens, ha negat aquest dimecres que el seu partit s'hagi finançat irregularment en el cas Pallerols, tot i que sí que ha estat considerat responsable civil a títol lucratiu, com ha admès el partit en el pacte judicial aconseguit aquest dimarts entre totes les parts. Llorens ha descartat d'aquesta manera que el president del partit, Josep Antoni Duran Lleida, dimiteixi tot i que l'any 2000 s'hi va comprometre si es demostrava que hi havia finançament irregular de la formació. Segons Llorens, el partit només es va beneficiar d'uns fons sense que la direcció en tingués coneixement, cosa que, segons ella, evidencia que no hi va haver finançament il·legal.

Llorens ha volgut destacar que Unió sigui la primera formació política que assumeixi responsabilitats econòmiques en un cas similar. També ha recordat que va obrir una comissió d'investigació interna amb tres persones externes al partit: el degà de Dret d'Esade, el president de l'Associació de la Premsa Internacional i un catedràtic d'Economia de la Universitat de Barcelona. De les seves conclusions, es va determinar l'expulsió del secretari d'organització, Vicenç Gavaldà, i d'altres càrrecs, i altres militants imputats es van donar de baixa.

Igualment, el Col·legi de Censors de Comptes de Barcelona va determinar que no hi havia ingressos de Pallerols al partit. Des d'aleshores s'han extremat els controls dels comptes de les seccions intercomarcals del partit per part de la direcció nacional, tot i que ha admès que si algú vol cometre un fet il·lícit és molt difícil detectar-ho a temps.

La formació, segons l'acord judicial, es va beneficiar d'uns 200.000 euros procedents de subvencions de la Conselleria de Treball a l'empresari andorrà Fidel Pallerols. Juntament amb els quatre condemnats, relacionats amb el partit als anys 90, haurà de fer front a una responsabilitat civil total de 388.000 euros, dels quals 300.000 ja es van fer efectius aquest dimarts. El partit ha demanat un crèdit per afrontar el pagament, tot i que es desconeix quan ha pagat cadascuna de les parts condemnades.

La portaveu democristiana ha llegit un comunicat del partit on destaca que el partit no ha estat imputat penalment en el procés, que ha actuat "de bona fe i amb desconeixement de la comissió d'actes il·lícits". Per això, ha negat diverses vegades que es pugui considerar que Unió s'ha finançat irregularment.

Llorens ha "lamentat" la situació generada i ha demanat "disculpes" en nom dels que van intervenir en els fets, encara que actualment no formin part del partit. Igualment, ha demanat respecte per la seva formació i pels militants i dirigents absolts que durant "setze anys han sofert una constant agressió a la seva honorabilitat amb un judici paral·lel".

Llorens ha explicat que Josep Antoni Duran Lleida té previst marxar aquest dimecres a la tarda cap a Xile com a president de la Comissió d'Exteriors del Congrés de Diputats i al matí ha estat reunit.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta