29 de març del 2013

Les famílies dels bombers morts a Horta recorren al Suprem l'absolució de Delta 0


HORTA DE SANT JOAN (Terra Alta).- L'advocat de part de les famílies dels cinc bombers morts en l'incendi d'Horta de Sant Joan, Pau Simarro, ha confirmat aquest dijous que recorrerà davant del Tribunal Suprem la decisió de l'Audiència de Tarragona d'arxivar la causa contra Carles Font, conegut com a Delta 0 durant les tasques d'extinció. Tot i que la interlocutòria de l'Audiència deia que no es podia interposar cap recurs ordinari, Simarro ha anunciat a la pròpia Audiència que presentarà un recurs de cassació davant del Suprem, i li sol·licita que remeti la causa a l'alt tribunal.

De fet, si l'Audiència tornés a ratificar que no es pot presentar recurs, Simarro presentaria un recurs de súplica davant del mateix Suprem, per indefensió. En cas que se li denegui també aquest recurs, podria arribar fins al Tribunal Constitucional, per presentar un recurs d'empara.

En el seu escrit de preparació del recurs de cassació, presentat a l'Audiència, Simarro recorda que l'any 2005 el Suprem va dictaminar, en el cas del president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, que en el cas de sobreseïment es pot presentar un recurs de cassació quan sigui sobreseïment lliure, quan la sentència del cas es pogués resoldre en cassació i quan hi hagi una imputació equivalent a processament. En el cas del Delta 0, es donarien els tres requisits.

En l'escrit, Simarro també diu que l'Audiència de Tarragona va sobreseure la causa contra Delta 0 sense tenir en compte tots els testimonis i els enregistraments de les comunicacions radiofòniques que evidenciarien que el cap del dispositiu dels Bombers va estar incomunicat durant diversos moments.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta