30 de juliol del 2013

Amposta rebutja per unanimitat el nou pla hidrològic de l'Ebre i donarà suport a la PDE

 

AMPOSTA (Montsià).- El ple de l'Ajuntament d'Amposta ha aprovat aquest dilluns una moció conjunta de tots els grups en contra del nou Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre, ja que no garanteix la sostenibilitat ambiental del Delta. El text aprovat limita el cabal del tram final de l'Ebre a poc més de 3.000 hectòmetres cúbics anuals d'aigua per poder destinar-ne 11.000 a regar 1,4 milions d'hectàrees.

Els acords de la moció conjunta contemplen rebutjar aquest Pla Hidrològic perquè no té en compte les necessitats i els interessos del territori; donar suport al Govern de la Generalitat perquè aconsegueixi un acord amb el Ministeri d'Agricultura i, donat el cas, que es personi davant les institucions europees per aturar el pla; expressar davant la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) el malestar que ha causat l'aprovació del Pla Hidrològic sense el consens de tots els representants, i demanar que reconegui el criteri de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre.

La moció també exigeix el manteniment de tots els projectes i inversions proposats per Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre de millora ambiental i econòmica vinculats al riu, al Delta i als pobles riberencs. Els grups també han acordat donar suport a les accions que dugui a terme la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE).

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta