30 de juliol del 2013

Els Bombers extingeixen l'incendi forestal de Miravet, que ha cremat una superfície de 29,4 hectàrees

[Actualitzat a les 21.45 hores] MIRAVET (Ribera d'Ebre).- Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit a les 19.30 hores d'aquest dimarts l'incendi forestal de Miravet. Així, els vehicles que encara estaven remullant el perímetre del foc ja s'estan retirant del lloc. Segons els Agents Rurals, la superfície afectada en aquest incendi és de 29,4 hectàrees de vegetació forestal. El foc es va iniciar poc abans de les 16.30 hores del dilluns al fons del barranc de la Vall de Sarroca, a tocar del quilòmetre 9 de la carretera N-230. L'incendi va obligar a tallar la T-324 entre els quilòmetres 8 i 10. Paral·lelament, una persona va resultar ferida de caràcter lleu a les cames, com a conseqüència del foc, i va ser traslladada a l'Hospital de Móra d'Ebre.

Els Bombers de la Generalitat ja havien informat aquest dimarts a la tarda que la superfície afectada per l'incendi forestal de Miravet és finalment de 29,4 hectàrees, segons els càlculs fets pels Agents Rurals. De fet, sis vehicles dels Bombers continuaven revisant el perímetre de l’incendi de Miravet, controlat des de les 03.09 hores de la matinada passada. Segons una nota al perfil de Facebook dels Bombers de Tortosa, hi treballaven 20 dotacions terrestres i un helicòpter de comandament.

Els Bombers de la Generalitat havien donat per controlat l'incendi de Miravet aquest dimarts a la matinada, quan passaven nou minuts de les tres. Durant tota la nit, hi han treballat 18 dotacions terrestres i aquest matí s'han enlairat dos helicòpters bombarders, que han continuat remullant la zona per evitar revifalles.

L'incendi que va declarar-se aquest dilluns a la tarda a Miravet va obligar a tallar la carretera T-324 en els dos sentits del trànsit. El foc ha afectat la zona del barranc de la Vall de Surroca i ha arribat a la carena, tot provocant una columna de fum que es va veure a molts quilòmetres de distància. De fet, el telèfon d'emergències 112 va rebre un total de 92 trucades relacionades amb l'incendi de Miravet. Cap a les onze de la nit, un dels regidors d'aquesta població riberenca, Josep Maria Sáez, ja va escriure a Twitter que l'incendi ja es trobava "més estabilitzat". En la mateixa piulada, Sáez ha volgut agrair la "gran feina" dels Bombers de la Generalitat, dels GRAF, dels voluntaris i dels membres de l'Associació de Defensa Forestal (ADF).

La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC) manté, des de diumenge a la tarda, el pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya INFOCAT en fase d'alerta. Pel que fa al risc d'incendi forestal, es preveu que sigui més baix atesa la millora de les condicions meteorològiques.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta