29 de juliol del 2013

El Ministeri insisteix que la proposta catalana de cabal ecològic per a l'Ebre és 'desproporcionada'

MADRID.- El ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ha assegurat a través d'una nota que la proposta del govern de la Generalitat i de diverses entitats ecologistes com la Platarforma en Defensa de l'Ebre (PDE) per al cabal ecològic és "desproporcionada", i ha subratllat que dedicar més de 7.000 hm3 en un any implicaria posar en risc el subministrament d'aigua als usuaris d'abastiment i de regadiu de la pràctica totalitat de la demarcació hidrogràfica. El pla hidrològic aprovat pel Consell Nacional de l'Aigua proposa un règim de cabal ecològic al pas per Tortosa de 3.009 hectòmetres cúbics l'any i de 3.370 a la desembocadura. Això suposa, segons Medi Ambient, 220 hectòmetres més l'any que l'establert per l'anterior pla Hidrològic.

El govern de la Generalitat havia sol·licitat un règim hídric amb un volum de 7.300 hectòmetres cúbics l'any per als anys secs i de 12.700 per als anys més humits. Medi Ambient també defensa que els cabals mínims establerts són molts superiors als registrats històricament gràcies al pantà de Mequinensa, ja que sense aquest embassament els cabals que circularien al tram final del riu serien cinc cops inferiors.També ha informat aquest dilluns als integrants del Consell Nacional de l'Aigua que els cabals ecològics fixats en el Pla Hidrològic de l'Ebre atenen a criteris científics i tècnics i argumenten que s'han analitzat més d'un centenar d'estudis realitzats. És per això que subratlla que aquests cabals mínims són coherents amb la realitat física de l'Ebre.

Entre els estudis analitzats, afegeix la nota de Medi Ambient, s'han analitzat els informes elaborats per la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre que, afegeix, van ser assumits per l'Agència Catalana de l'Aigua i acordats pel Parlament de Catalunya. El ministeri de Medi Ambient assegura que s'ha fixat un règim de cabals ecològics al tram final de l'Ebre molt semblat al que s'aplica des de l'adopció de l'anterior Pla Hidrològic i considera que les peticions d'augment sol·licitades per la Generalitat i per diversos grups i entitats ecològiques són incompatibles amb els recursos de la conca i amb l'actual sistema d'aprofitaments.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta