22 d’agost del 2013

Amposta expropiarà els terrenys per poder construir la nova residència

AMPOSTA (Montsià).- L’Ajuntament d’Amposta ha iniciat el procés d’expropiació forçosa de les finques afectades pel projecte de construcció de la nova residència per a la gent gran, uns terrenys qualificats com a sistema d’equipament comunitari ubicats en el pla parcial del polígon Valletes II. En concret, es tracta de quatre finques, la superfície més gran de les quals és de poc més d’una hectàrea, i que han de servir per tirar endavant una de les actuacions més importants del mandat a la capital el Montsià. Així, la nova residència per a la gent gran ha de substituir l’actual equipament geriàtric del carrer Jacint Verdaguer.

En declaracions a Canal 21 Ebre, l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré ha explicat aquest dijous que l’Ajuntament ha pogut arribar a un acord amb dos dels propietaris. En el primer cas, el propietari està d’acord amb vendre la finca, mentre que l’altre ha acceptat una permuta dels terrenys. Els dos propietaris restants encara no han acordat vendre les seues finques, i per tant serà un tribunal el que fixarà el preu just. Amb tot, l’inici del procés expropiatori de tot el conjunt permetrà l’Ajuntament ampostí fer l’ocupació de les finques i iniciar les obres. De totes maneres, el consistori encara no ha descartat assolir un acord amb els dos propietaris que es resisteixen a vendre els terrenys.

De fet, l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ja va avançar fa uns mesos que l’Ajuntament contemplava l’expropiació dels terrenys, si finalment no es desbloquejava amb els propietaris el desenvolupament del pla parcial Valletes II. Ferré va remarcar que la residència per a la gent gran es tracta d’un projecte estratègic per a Amposta, però que en els darrers dos anys s’havia aturat la reparcel·lació dels terrenys. L’alcalde va afegir-hi que l’Ajuntament estava negociant una solució amb els veïns afectats per adquirir les finques. Finalment, el consistori de la capital del Montsià expropiarà els terrenys necessaris per poder construir la residència, que tindrà unes 160 places. Durant el mes de juny passat, el grup municipal d’ERC va denunciar el retard acumulat pel projecte, i que els terrenys on s'ha de construir la residència encara no eren de titularitat municipal. Per tant, l’Ajuntament podrà resoldre la situació amb aquest procés expropiatori, ja que podrà ostentar la titularitat dels terrenys i començar les obres d’urbanització del solar.

En aquest sentit, l’alcalde d’Amposta ha lamentat reiteradament les crítiques d’ERC al projecte, i ha refermat que les obres de la nova residència començaran durant el 2014, “passi el que passi, i peti qui peti”. En aquest sentit, l’Ajuntament d’Amposta espera poder reactivar les inversions a partir del 2014, amb la construcció de la nova residència per a la gent gran i la reurbanització de diversos carrers, a més d’altres obres com la reforma de la plaça de l’Ajuntament o el trasllat d’Amposta Ràdio a les caselles exteriors del mercat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta