22 d’agost del 2013

La gastronomia i la cultura de les Terres de l'Ebre ompliran l'espai monogràfic de la Fira de Calella i l'Alt Maresme

 CALELLA.- La 33a edició de la Fira de Calella i l'Alt Maresme, que enguany tindrà lloc del 20 al 23 de setembre, dedicarà el seu monogràfic a les Terres de l'Ebre. Després d'anys de convidats internacionals, per segon any s'acosta als visitants un territori de la geografia catalana en el marc de la iniciativa 'Catalunya: Les arrels d'un país únic'. L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha volgut destacar la "singularitat cultural" i l'esperit "combatiu" d'un territori sovint oblidat i desconegut per a la resta de catalans. En aquest sentit, Candini ha assegurat que les Terres de l'Ebre poden donar una lliçó important al conjunt de Catalunya en relació al dret a decidir: "Van ser els primers que el van exercir per dir que no hi havia transvasament", ha dit Candini, que també es senadora per CiU. L'any passat, Candini va estar acompanyada per l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla en la inauguració de la 32a Fira de Calella i l'Alt Maresme, que tenia com a monogràfic el tema "Pirineus, cultura, tradició i futur".

Després dels Pirineus, enguany la cultura, la gastronomia i les tradicions de les Terres de l'Ebre seran els protagonistes de la Fira de Calella i l'Alt Maresme, que promou els trets diferencials de diferents punts de la geografia catalana. En aquesta ocasió, durant quatre dies les comarques del Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d'Ebre regnaran a Calella. L'espai firal s'omplirà de la música de grups genuïnament ebrencs com Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries o la Factoria Mascaró; tastos i demostracions gastronòmiques amb vi i oli de la DO Terra Alta, l'arròs del Montsià o el peix i marisc de Sant Carles de la Ràpita; tallers de cultiu, pesca o artesania, i un espai de bestiari amb la cabra blanca de Rasquera i els ànecs del Delta.

La programació de la fira també inclou un espai per a la recreació històrica d'oficis i tradicions de les Terres de l'Ebre, amb el Campament de les Quincalles, de la Festa del Renaixement de tortosa. També es farà una actuació castellera per part de los Xics Caleros i una cursa de cavalls de la Sénia. En relació a altres edicions de la Fira de Calella i l'Alt Maresme, enguany també s'incorporen algunes novetats a nivell organitzatiu. Per primera vegada la fira sortirà de l'espai firal del passeig Manel Puigverd i ocuparà alguns espais de la ciutat de Calella, sobretot amb actuacions musicals i cercaviles pel centre històric.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta