19 d’octubre del 2013

Nou terratrèmol a la costa de l'Ebre alhora que detecten algun tipus d'activitat al projecte Castor

ALCANAR (Montsià).- Després de tres dies d'inactivitat, aquesta matinada s'ha registrat un nou terratrèmol davant la costa del sud de les Terres de l'Ebre i Castelló. S'ha detectat als volts de dos quarts de tres de la matinada, i ha estat d'1,8 graus de magnitud en l'escala Richter. Protecció Civil no ha rebut cap avís ni es té constància que hagi estat percebut per la població de les Terres de l'Ebre, perquè no hi ha hagut cap trucada al telèfon d'emergències 112 ni a les policies locals.

El darrer sisme, de 2,2 graus, va ser registrat dimarts passat. Des del 4 d'octubre que no hi ha terratrèmols superiors als 2,5 graus. Cap del més de mig miler de sismes que s'han produït des del 8 de setembre ha provocat danys. El Pla Sismicat continua activat en fase d'alerta i de manera preventiva des del passat 3 d'octubre. En general l'activitat sísmica de la zona ha disminuït en freqüència i magnitud, tot i que no es pot descartar que se'n segueixin produint.

Des de l'inici de l'episodi, el 8 de setembre, hi ha hagut més de 500 petits simes registrats dels quals la població n'ha percebut al menys 8 segons les trucades rebudes al telèfon d'emergències 112 o les policies locals de la zona. Fins ara, no s'han registrat danys ni en habitatges ni en infraestructures.

D'altra banda,  la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia ha demanat al Ministeri d'Indústria quins treballs s'han estat fent aquesta darrera setmana a la plataforma Castor, ja que, segons denuncien, s'han observat el que podrien ser tasques de construcció. Per això, la plataforma vol saber de quins treballs es tracta, quantes persones hi estan treballant, i si són tasques de manteniment o de nova construcció. "Entenem que no es podrien autoritzar en haver-se paralitzat l'activitat", adverteixen.

La plataforma ha enviat aquesta setmana un escrit al Ministeri en què demana la documentació relativa al projecte d'emmagatzematge de gas i hi insisteix que l'entitat sigui considerada part interessada en el procediment. La Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia també reclama que se certifiqui si realment s'han aturat o no els treballs en la seua totalitat "per a la tranquil·litat dels municipis propers i dels mateixos veïns afectats". "Una cosa són els treballs de manteniment i una altra de molt diferent és aixecar noves estructures", ha avisat la plataforma en un comunicat.

Via ACN 

3 comentaris:

  1. No en sortirem! Florentí, a la presó! I ni un euro d'indemnització. Autoritzacions i subhastes il·legals!
    ESCAL (adula).

    ResponElimina
  2. per cert, lo de les 19:20 de quina força ha sigut? 3?

    ResponElimina
  3. ...yo esta noche pasada he notado movimiento en mi cama...estos ricachos se estan riendo a nuestras caras, el Florentino (que tiene carita de "no haber roto en su vida plato alguno -tal vez porque su mami se los daba todos de plastico-) como reside en Madrid, les dice a los suyos ¡QUE NO PASA NADA! estamos a muchos kilometros de alli...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta