24 de novembre del 2013

Bel afirma que les obres de les cases ensorrades al sector del Garrofer complien el perímetre de seguretat


TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha assegurat que les obres d'enderroc de dues cases que van acabar esfondrant-se el passat dia 11 de novembre al sector del Garrofer del barri de Santa Clara tenien delimitat i senyalitzat el perímetre de seguretat, complint les prescripcions que determina el pla bàsic de seguretat per aquest tipus d'actuacions. L'incident va provocar ferides al cap en una dona i una altra va quedar bloquejada dins de casa seva, i va obligar a desallotjar catorze persones dels seus domicilis. Segons Bel, totes elles podrien tornar a casa la setmana vinent si, finalment, les condicions climàtiques permeten finalitzar les tasques d'enderroc total de les cases ensorrades.

El govern municipal espera disposar en breu de l'ampliació de l'atestat que ha sol·licitat a la policia local de Tortosa per tenir sobre la taula tots els informes relatius a l'esfondrament. Segons Bel, la delimitació del perímetre de seguretat era la correcta i, en aquest sentit, ha aclarit que ni l'empresa, ni el coordinador d'obres ni l'arquitecte van incomplir el pla. "Altra cosa és si era suficient", ha precisat. També ha explicat que el carrer Progrés, que delimitava amb els immobles, es trobava "protegit" i no va ser tancat fins que no es va detectar el perill d'ensorrament.

La voluntat del consistori, segons ha insistit l'alcalde, és avançar les obres per poder-les finalitzar la setmana vinent i permetre el retorn a casa dels desallotjats. Tot i això, no ha descartat que durant els pròxims dies s'arribi amb un acord amb els propietaris d'un altre immoble adjacent que no va resultar afectat però que seria "convenient" que fos també enderrocat.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta