7 de novembre del 2013

Flix, capital catalana d'Ubuntu per un dia


FLIX (Ribera d'Ebre).- La comunitat d'usuaris d'Ubuntu en català celebra aquest dissabte a Flix la Festa Ubuntu 13.10, durant una jornada que tindrà lloc a l'escola Enric Grau Fontseré a partir de les deu del matí. En concret, es tracta d'una festa d'alliberament de la nova versió d'aquest sistema operatiu de programari lliure i gratuït. Ubuntu és una distribució del sistema operatiu GNU/Linux basada en Debian. El seu objectiu és ser un sistema operatiu d'escriptori enfocat a l'usuari mitjà amb poca experiència amb GNU/Linux, i amb el compromís de ser subministrat i actualitzat gratuïtament. Normalment, cada dia apareixen noves actualitzacions. A més, ofereix la garantia que cada sis mesos surt una nova versió del sistema.

De fet, a l'octubre es va publicar la versió definitiva de l'Ubuntu 13.10, de nom tècnic Saucy Salamander. Per això, els usuaris d'Ubuntu en català celebren aquest 9 de novembre la seua tradicional festa d'alliberament. Aquestes festes s'organitzen arreu del món, i l'equip d'ubuntaires en català hi ha participat sempre de forma molt activa, procurant fer-la a diferents llocs del territori. En aquesta ocasió s'ha triat la població riberenca com a seu de l'esdeveniment. Amb aquests esdeveniments es pretén difondre i apropar el programari lliure en general, i més concretament l'Ubuntu, al públic en general, proposant-los xerrades, tallers i, si així ho volen, ajudant-los a instaŀlar l'Ubuntu al seu ordinador. Per tant, no són unes jornades enfocades a persones amb grans coneixements tècnics, tot i que també s'hi poden trobar activitats més avançades.

En el programa d'activitats s'hi preveu la participació d'experts i desenvolupadors en diferents àmbits: preguntes i respostes bàsiques, maquinari lliure controlat amb Ubuntu, projecte Labdoo d'ordinadors amb Ubuntu per tot el món, impressió 3D, aplicacions lliures per l'Android, projecte educatiu Linkat i robòtica lliure. D'altra banda, durant tota la jornada i en paraŀlel a la resta d'activitats, hi haurà una festa d'instaŀlació (Install Party) de l'Ubuntu, on es donarà suport per instaŀlar-lo als ordinadors d'aquelles persones que el portin, així com per aclarir els dubtes que puguin sorgir. Tot això serà de forma totalment gratuïta; només caldrà inscriure's-hi prèviament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta