5 de novembre del 2013

La renovació dels trens i una T-10 per a viatges interns en bus, primers avenços del pla de mobilitat de les Terres de l'Ebre

TORTOSA (Baix Ebre).- La Generalitat ja té molt avançada la redacció del Pla de millora del transport públic a les Terres de l'Ebre, i aquest dimarts ja n'ha avançat algunes mesures en una trobada amb representants municipals i empresarials. Així, el Govern ha confirmat el canvi de trens per les línies R15 i R16 de Rodalies, les que connecten la Ribera d'Ebre amb Barcelona i Tortosa i Ulldecona amb Tarragona i Barcelona, respectivament. En aquest sentit, la renovació dels combois ferroviaris es farà durant el primer trimestre del 2014 i es passarà dels trens de la sèrie 470 als 447 remodelats. Una altra mesura immediata serà la creació d'una targeta T-10 per als desplaçaments interns en autobús, a més de la posada en funcionament de la nova xarxa exprés entre Alcanar i Tortosa.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha avançat aquest dimarts a Tortosa les línies mestres del Pla de millora del transport públic a les Terres de l’Ebre, que s’està redactant i que es començaran a aplicar a partir de l’any vinent. El pla proposa diferents actuacions tant en els serveis de bus interurbà com en els serveis ferroviaris. En aquest sentit, Font ha anunciat la millora dels trens de les línies R15 i R16 en el primer trimestre de 2014. Un aspecte clau d’aquest pla serà també la millora del servei a partir de la implantació de la variant del Corredor Mediterrani amb ample internacional, a partir del 2015, i que permetrà reduir significativament els desplaçaments entre Tortosa i Barcelona i Tortosa i Tarragona. La reducció del temps de desplaçament entre Tortosa i Barcelona serà d'entre 40 i 50 minuts, ja que es connectarà la variant amb la línia d’Alta Velocitat Madrid-Barcelona. El desplaçament entre Tortosa i Tarragona també es reduirà en 5-10 minuts, perquè es connectarà la variant amb la línia Reus-Tarragona amb tercer fil.

En l’àmbit del transport públic per carretera, ja per al 2014 es crearà una targeta T-10 per als desplaçaments interns a les Terres de l’Ebre. Es tracta de la targeta T10-120, que ja està implantada en altres llocs del territori i que permet fer 10 desplaçaments en 120 dies a meitat de preu del bitllet senzill. A més, també es posarà en marxa la xarxa de bus ràpid entre Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Amposta i Tortosa. És la xarxa exprés.cat que està desplegant la Generalitat i que enllaça de manera ràpida les principals ciutats del país, tot millorant la qualitat del servei i la competitivitat del transport públic i oferint un conjunt de millores en la informació als usuaris tant als vehicles com a les parades del servei. Finalment, per a la millora de la informació al ciutadà, també s’editarà aquest any que ve una guia i plànol amb totes les opcions de transport públic a les Terres de l’Ebre. I al segon semestre de 2014 també està prevista la construcció de la nova estació d’autobusos d’Amposta.

D'altra banda, altres mesures a implantar en el període 2014-2015 són la millora de les connexions Terres de l’Ebre-BCN-Aeroport del Prat (xarxa bus+tren); la potenciació del corredor Ametlla de Mar-el Perelló-l’Ampolla-Tortosa; l'impuls a l’eix Tortosa, Amposta, Deltebre i Sant Jaume d’Enveja amb nous serveis i coordinació dels horaris amb els existents, i la millora de la connexió a l’eix Móra d’Ebre i Tortosa. També la millora de les comunicacions internes amb les capitals de comarca, especialment amb Gandesa i Móra d’Ebre, i l'aprofitament dels serveis de transport escolar, ja que s’aprofitaran per als usuaris els serveis amb places lliures.

Imatge Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta