5 de novembre del 2013

Tortosa honorarà la memòria de l’alcalde republicà Josep Rodríguez

TORTOSA (Baix Ebre).- El ple de l'Ajuntament va donar suport, aquest dilluns al vespre, a la moció d'ERC que reclamava el suport municipal a la querella contra l'Estat espanyol, per afusellament de l'alcalde de Tortosa durant la Guerra Civil, Josep Rodríguez. Només el regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) va votar en contra d'adherir-se a la causa oberta per la justícia argentina sobre l'afusellament del president Lluís Companys i desenes de càrrecs electes republicans, tres dels quals eren alcaldes ebrencs.

En concret, l'Ajuntament de Tortosa se sumarà a la querella presentada a l'Argentina contra l'Estat espanyol per crims contra la humanitat per l'afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys, de l'alcalde republicà de Tortosa, i de 44 alcaldes catalans més i dos diputats del Parlament de Catalunya. El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Josep Felip Monclús, va aprofitar el ple per glossar la importància de la figura de Rodríguez, l’alcalde màrtir que es va refiar de la propaganda franquista quan es va entregar després de la caiguda de Tortosa en mans dels nacionals.

El regidor de PXC va ser l’únic que va rebutjar la moció presentada per Esquerra, tot al·legant que reobria les ferides provocades fa 75 anys, i que el text dels republicans no recordava les víctimes de la repressió religiosa o els morts del bàndol nacional durant la Guerra Civil a Tortosa. Siga com siga, en acabar el debat de la moció, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel va anunciar per al 2014 un acte d'homenatge a l'alcalde Josep Rodríguez, amb motiu dels 75 anys de la seua execució.

L’alcalde republicà Josep Rodríguez té des de fa uns anys un carrer dedicat a la seua memòria, al Grup del Temple de Tortosa, però fins ara l’Ajuntament encara no ha col·locat la placa corresponent. Segons Bel, aquesta qüestió també està en vies de solució, i ja li han comunicat a la família de Rodríguez.

4 comentaris:

  1. ...espero que este tipejo, que no se ha sumado a la propuesta, en las proximas elecciones desaparezca, pues son unos facistas y la gente ignorante que los voto, recapaciten y miren a quien da el voto...se creen que esta clase de gentuza sacaran a los emigrantes...puede que si algun dia llegaran al poder, se tendrian que ir los extranjeros y la mayoria de ciudadanos, pues esto se convertiria en una macro carcel...

    ResponElimina
  2. Però si el teu pensament és molt similar al de PxC, encara recordo el que deies no fa molt sobre els “immigrants” que van venir a Catalunya procedents de la resta d’Espanya i que van ser claus per a convertir a Catalunya en el motor industrial de l’Espanya franquista i postfranquista.

    ResponElimina
  3. Només mancava que el Sr. Solé ( Gutijaume ) defensi al Sr. del P x C !!!!!!!

    Miri, Sr. Solé, som molts els que volem que hi haja justícia per aquests fets, encara que s'hagi de demanar a l'Argentina.

    És que vostè és partidari d'homenatjar només als d'un costat, com váren fer fa pocs dies a Tarragona ??? És que els capellans bascos que van estar assassinats per defensar la seva fe a mans de l'exèrcit rebel no mereixen cap respecte i consideració ???.

    ResponElimina
  4. Estimat Sr. Gresca indiquem si és tan amable en quina part del meu comentari anterior vostè ha vist una defensa a PxC. Jo no he defensat mai, ni defensaré a un partit xenòfob i racista, els seus ideals em repugnen tant com a vostè.

    A mi em pareix be que es rendeixi homenatge als màrtirs de l’Església Catòlica i als alcaldes republicans afusellats. Què no ho veu que la joventut no som de cap bàndol?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta