10 de novembre del 2013

L'alcalde de Batea culpa la Generalitat del bloqueig del servei de rehabilitació

BATEA (Terra Alta).- L'alcalde de Batea, Joaquim Palaldella, ha assegurat que el consistori intentarà resoldre el recurs presentat per la Fundació Privada Segle XXI en els propers dies, malgrat que disposen d'un mes per respondre. L'Ajuntament va suspendre l'activitat de la fundació a principis d'aquest mes de novembre i no ha pogut començar a oferir el servei de rehabilitació ambulatòria i domiciliària a la Terra Alta, que havia guanyat en un concurs públic. Paladella ha insistit en que és responsabilitat de la Generalitat que aquest servei no s'estigui prestant als usuaris de la comarca i ha recordat que l'Ajuntament de Batea ha ofert "gratuïtament" les seves instal·lacions municipals perquè s'hi faci la rehabilitació.

Paladella ha assegurat que l'Ajuntament de Batea està treballant en tres direccions. En primer lloc, perquè es presti el servei de rehabilitació a la gent de la comarca que no s'està oferint a Batea des del passat 4 de novembre. Per a l'alcalde aquesta situació és estrictament responsabilitat de la Generalitat, "responsabilitat legal i moral perquè han fet una contractació irregular i estan pagant la gent les conseqüències", ha dit.

Paladella també ha assegurat que es vol evitar que qualsevol treballador es quedi a l'atur per aquesta problemàtica, i sobretot que es restableixi la legalitat del servei "perquè es doni en les millors instal·lacions possibles i amb el millor servei possible". "Aquesta contractació tenia la finalitat d'afavorir una empresa i s'està posant en evidència cada vegada més", ha assegurat.

Paladella ha explicat que miraran de resoldre aquesta mateixa setmana el recurs que ha presentat a l'Ajuntament, per la suspensió de la seva activitat, la Fundació Privada Segle XXI, que amenaça de portar el cas als tribunals si no s'esclareix per la via administrativa. L'alcalde de Batea confia en poder resoldre la situació sense passar pels tribunals. Tot i això, Paladella ha desmentit que la Fundació disposi de llicència d'activitat des de 1989 i ha demanat al delegat del Govern de les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, que contrasti la informació abans de dir "barbaritats".

De moment la Fundació Segle XXI ha assegurat que oferirà el servei domiciliari de rehabilitació mentre que el consistori de Batea insisteix a la Generalitat que posa a disposició del departament de Salut, "gratuïtament", les instal·lacions municipals on s'oferia aquest servei perquè també es pugui prestar l'atenció ambulatòria.

Via ACN (Anna Ferràs)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta