10 de novembre del 2013

La Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre reelegeix José Pedro Castells com a president


TORTOSA (Baix Ebre).- La candidatura de José Pedro Castells ha guanyat aquest dissabte les eleccions de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre. Amb 2.900 vots d'un total de 4.100 comuners que estaven cridats a les urnes, Castells ha estat reelegit en la presidència de l'entitat, mentre que Javier Curto estrenarà el recent creat càrrec de vicepresident. També l'equip de Castells ha aconseguit tres de les sis vocalies de la Junta de Govern que es renoven cada dos anys i dos de les quatre vocalies suplents. La candidatura alternativa que presentaven els camarlencs Francisco Martínez i Augusto Bonet, que només optaven a la presidència i la vicepresidència, han aconseguit una cinquantena de vots.

El procés electoral que han celebrat el comuners de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre ha fet allargar l'assemblea general d'aquest dissabte a Deltebre. Amb la limitació a dos delegacions de vot per comuner que s'aplicava per primer cop, la candidatura col·lectiva presentada per José Pedro Castells, acutal president, ha guanyat amb uns 2.900 vots aproximadament en les tres categories. Castells ha estat rellegit a la presidència, el primer vicepresident que tindrà l'entitat serà Javier Curto, i també han aconseguit els tres vocal per a la Junta de Govern, antic Sindicat de Reg. La candidatura alternativa dels camarlencs Francisco Martínez i Augusto Bonet només ha aconseguit una cinquantena de vots.

Aquestes ha estat el primer procés electoral regulat per les noves ordenances, que limitaven a dos les delegacions de vot que podia aportar cada comuner i que només eren vàlides en una única convocatòria, i que han incorporat la figura del vicepresident. D'aquí quinze dies es farà la junta d'instal·lació en la qual els vocals escolliran el president i vicepresident i altres càrrecs de la Junta de Govern.

Pressupostos i caragol maçana

En l'assemblea també s'han aprovat els pressuposts i la derrama per a 2014. La derrama aprovada ha estat de 47 euros per jornal, el que suposa una reducció de 8 euros respecte a l'any passat, seguint amb la tendència dels darrers anys d'ajustar aquest pagament mentre s'espera rebre el milió d'euros, aproximadament, que té en deute l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) amb la comunitat.

En els precs i preguntes s'ha informat els comuners del pla de xoc que Agricultura aplicarà per lluitar contra el caragol maçana, plaga que afecta greument l'hemidelta esquerre del Delta. La comunitat ha explicat que es col·laborarà amb el departament, s'ha informat de quines són les zones que s'assecaran i quines s'inundaran amb aigua salada, i s'ha recordat que aquells agricultors que hauran d'assecar perdran les ajudes agroambientals.

Via ACN (Anna Ferràs)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta