10 de novembre del 2013

La Generalitat aclareix que sí considera 'una prioritat' l'estació de mercaderies de l'Aldea


L'ALDEA (Baix Ebre).- La Generalitat ha assegurat que s'ha demanat que l'agenda catalana del Corredor del Mediterrani inclogui la connexió ferroviària de l'estació de mercaderies de l'Aldea, associada a la futura plataforma logística 'LogisEbre', prevista al polígon Catalunya Sud. El Govern ha assegurat, en un comunicat, que sí que s'ha sol·licitat aquesta connexió i ha recordat que la considera "una prioritat" i segueix treballant perquè sigui una realitat. La Generalitat ha insistit en què aquesta petició s'ha fet, tot i que Foment no preveu, de moment, l'estació de mercaderies de l'Aldea, tal com es va explicar en una conferència sobre infraestructures ferroviàries a la URV, a Tortosa, el passat dijous.

Jorge Ballesteros, subdirector general de Planificació i Projectes de la Direcció General de Ferrocarrils del Ministeri de Foment, va explicar el passat dijous al Campus Terres de l'Ebre de la URV, en una conferència sobre infraestructures ferroviàries a la Catalunya Sud, que l'estació de mercaderies de l'Aldea, associada a la plataforma logística 'LogisEbre' del polígon Catalunya Sud, no està prevista en la planificació ferroviària del govern espanyol. Ballesteros va assegurar que el Ministeri estudia la viabilitat tècnica i econòmica de les propostes de centrals logístiques que han fet les Comunitats Autònomes però que la de l'Aldea "no està" entre les quals s'han acordat amb la Generalitat

Per a la Plataforma Trens Dignes, el fet que el Corredor del Mediterrani "passi de llarg" al territori suposa "un greu problema" causat perquè, "o bé la Generalitat no ho havia planificat, o bé Foment ho havia obviat". En aquest sentit, la Generalitat ha assegurat que sí s'ha sol·licitat aquesta connexió i ha afegit que, dins de la planificació del Corredor del Mediterrani, s'ha demanat que s'inclogui el ramal que ha de connectar amb tren l'estació de la futura central logística.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta