10 de novembre del 2013

Més d'un miler de persones rodegen la planta terrestre per exigir el tancament del projecte Castor



VINARÒS (Baix Maestrat).- Més d'un miler de persones de banda i banda del Sénia han desafiat el fort vent que ha bufat aquest diumenge al nord del País Valencià per mobilitzar-se, un cop més, contra el magatzem de gas submarí Castor. Aquesta vegada la convocatòria era per rodejar tot el perímetre de la planta terrestre que està al terme de Vinaròs, però a molt pocs quilòmetres d'Ulldecona i Alcanar. Finalment, l'acció ha envoltat la meitat del perímetre de tres quilòmetres de la planta, protegida per diverses dotacions de la Guàrdia Civil. La Plataforma de les Terres del Sénia ha denunciat una vegada més la "dilació" del govern espanyol a l'hora de prendre una decisió sobre la continuïtat del Castor.

Sota el lema 'Rodeja el Castor', la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia i l'Assemblea Ciutadana de Vinaròs i Benicarló han aconseguit convocar més d'un miler de persones que han format una cadena humana al voltant de la planta terrestre del magatzem de gas Castor. Tot i que no s'ha aconseguit encerclar tot el perímetre de la planta, d'uns tres quilòmetres, el moviment social ha volgut donar un missatge de força davant el que consideren una estratègia del govern espanyol de "dilatar" la decisió sobre el futur de la plataforma. El portaveu de la Plataforma de les Terres del Sénia, Joan Ferrando, ha reclamat al Ministeri d'Indústria que posi un calendari sobre la taula per fer públic l'informe que prepara l'Institut Geològic i Miner sobre el projecte, així com els noms dels experts que l'estan redactant.

Una petició a la qual també s'ha sumat l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, que ha assegurat que les filtracions que han aparegut a la premsa sobre el contingut de l'informe "demostren que la seguretat no està garantida". Montserrat ha demanat al govern espanyol que escolti el clam popular que reclama el desmantellament total del Castor, per evitar que es reprodueixin més terratrèmols a la costa de les Terres de l'Ebre i del Baix Maestrat.

En la mobilització d'aquest diumenge han participat veïns de Vinaròs, Benicarló i Peníscola, i també molts centenars de persones de la part catalana afectada pel Castor: Alcanar, les Cases d'Alcanar, Ulldecona, i també Sant Carles de la Ràpita. S'han pogut veure famílies senceres amb els seus fills, i també molta gent gran que exigia el desmantellament del Castor. Després de la cadena humana, s'ha llegit un manifest per part de la portaveu de l'Assemblea Ciutadana de Vinaròs, i hi ha hagut actuacions musicals com la de Pepet i Marieta.

Més enllà de la protesta, la Plataforma ha recordat que aquesta setmana presentarà una denúncia a les fiscalies de Castelló i Tarragona perquè s'investiguin les responsabilitats polítiques i administratives en l'actuació sobre el Castor. "Volem que es demostri que durant aquests sis anys de tramitació hi ha hagut negligència", ha afegit Ferrando.

També en el front polític, la Plataforma ha tramès un escrit a tots els grups amb representació al Parlament perquè aprovin un pronunciament "ferm i unitari" demanant no només la total paralització de l'activitat del Castor per la "inseguretat" que han posat de relleu els últims moviments sísmics, sinó que vaig més enllà i n'exigeixi el seu desmantellament així com la restauració ambiental de la zona.

Via ACN (Anna Mayor)
Vídeo Lluís Comí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta