4 de novembre del 2013

Unanimitat política a Tortosa per reclamar l'aturada i el desmantellament del projecte Castor

TORTOSA (Baix Ebre).- El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns al vespre, per unanimitat, una moció conjunta dels grups d'ERC i Iniciativa-Entesa per Tortosa per reclamar l'aturada definitiva i el desmantellament de la plataforma Castor, ubicada a la costa de Vinaròs. La proposta, que ha comptat amb el suport de CiU, PSC i PxC, demana l'aturada definitiva i permanent del magatzem de gas submarí i el seu desmantellament. Per la seua banda, el regidor del PP no ha assistit al ple perquè es troba convalescent d'una operació. A més, la moció també reclama que tant l'empresa promotora del Castor com el govern espanyol reconeguin com a part afectada els municipis catalans pròxims a la plataforma marina. La moció també demana a la Generalitat l'empara i defensa dels municipis afectats, tot utilitzant els mecanismes que calgui davant les institucions espanyoles i europees.

D'altra banda, el ple de l'Ajuntament ha donat suport a la moció d'ERC que reclamava el suport municipal a la querella contra l'Estat espanyol, per afusellament de l'alcalde de Tortosa durant la Guerra Civil, Josep Rodríguez. Només el regidor de PxC ha votat en contra d'adherir-se a la causa oberta per la justícia argentina sobre l'afusellament del president Lluís Companys i desenes de càrrecs electes republicans, tres dels quals eren alcaldes ebrencs. En aquest sentit, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), ha anunciat per al 2014 un acte d'homenatge a l'alcalde Josep Rodríguez, amb motiu dels 75 anys de la seua execució. Rodríguez va ser executat el 8 d'agost de 1939.  La proposta reclama, així mateix, a l'Estat espanyol l'anul·lació de tots els judicis sumaríssims duts a terme durant el període de la dictadura per restituir la dignitat de les víctimes del franquisme.

En canvi, la majoria absoluta de CiU ha tombat les mocions que havia presentat el PSC. Una era per reglament els processos de selecció de personal, mentre que l'altra era sobre la violència masclista. En els dos casos, CiU ha al·legat que a Tortosa ja s'estan prenent les mesures o destinant-hi els recursos necessaris. Els socialistes també havien presentat una altra moció per crear una subvenció destinada al copagament dels medicaments hospitalaris, que ha estat rebutjada per CiU i ERC.

Finalment, el ple de Tortosa ha rebutjat dues mocions de PxC, una per promoure el consum de productes de proximitat i una altra de suport a les víctimes del terrorisme d'ETA.

D'altra banda, en l'àmbit de Serveis al Territori, el ple ha fet l'aprovació provisional de la modificació puntual del pla d'ordenació urbana municipal (POUM) de les condicions d'ús de zones industrials, que ha de permetre l'ampliació d'usos per a equipaments. Aquest punt ja es va aprovar inicialment i ara, una vegada aprovat pel ple, anirà a la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre per a la seua aprovació definitiva. En el mateix apartat, s'ha votat favorablement l'aprovació provisional de la modificació puntual del POUM dels terrenys de l'empresa Celulosa de Levante. A més, en l'àmbit de Serveis Centrals, el ple ha aprovat la modificació de l'ordenança que regula l'aprofitament del domini públic municipal, amb l'objectiu de regular la presència d'expositors de determinats comerços, que podran ocupar l'espai de la façana del negoci en determinades condicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta