8 de novembre del 2013

Ventura (PSC): 'El pressupost aboca l'Ebre a ser un territori pobre i de segona'


TORTOSA (Baix Ebre).- La Federació del PSC a les Terres de l'Ebre ha titllat aquest divendres de "broma de mal gust" el pressupostde la Generalitat pel 2014, ja que preveuen una inversió de 18,4 milions d'euros al territori. De fet, els socialistes han assegurat que són els "pitjors" comptes de la història de la Generalitat. La primera secretària de la federació a l'Ebre i diputada al Parlament, Núria Ventura, ha assegurat que són uns pressupostos "sagnants", i que "demostren que el govern de CiU, amb el silenci d'ERC, perpetua un model centralista de país i situen les Terres de l'Ebre com un territori de segona". Segons el PSC, la inversió prevista per a l'any vinent és d'un 75% menys que la del 2012.

“La realitat els desmenteix i demostra que aquests són els pitjors pressupostos de la Generalitat per a les Terres de l’Ebre, una broma de mal gust”, ha denunciat la dirigent socialista. A més, Ventura ha assegurat que els números pactats entre CiU i ERC, “tornen a abocar a l’Ebre a ser un territori pobre i de segona”. Ventura també ha lamentat que 25 dels 52 municipis de les Terres de l'Ebre no rebin cap inversió, i ha assegurat que entre les partides previstes al projecte de pressupostos hi troben a faltar equipaments i infraestructures necessàries pel territori. "Sabem que les inversions s'han de reprogramar en l'actual context però no podem passar del tot al res", ha sentenciat Ventura.

En aquest sentit, els socialistes ja han anunciat que presentaran esmenes i reclamaran partides pel desdoblament de l'Eix de l'Ebre, per a camins rurals, per garantir la cobertura de TDT en alguns pobles com Godall, o per a l'institut de la Ràpita. Ventura, a més, ha criticat la intenció del Govern de privatitzar les depuradores. "Encara no han complert amb el pla de depuradores que tenien i a l'Ebre encara n'han de posar en marxa algunes que ja estan fetes", ha manifestat. També ha lamentat que no s'hagi inclòs cap pla de xoc per a la creació d'ocupació.

Via ACN
Imatge PSC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta