12 de desembre del 2013

Com ha piulat la classe política de l'Ebre l'acord sobre la pregunta per al 9N2014?


TERRES DE L'EBRE.- Un cop revelada la data i les preguntes de la consulta sobiranista del proper 9 de novembre del 2014, bona part de la classe política de les Terres de l'Ebre no ha dubtat de manifestar la seua opinió en les diverses xarxes socials d'internet. Una de les més significatives ha estat la de l'alcalde de Tortosa i senador de CiU per Tarragona, Ferran Bel, que ha escrit al seu compte de Twitter: " Pregunta i data. Molt bona notícia i una lliçó de país.  Enhorabona a tots els que ho han fet possible, especialment #presidentMas". "Un dia històric. Un gran acord. Molta emoció. Ho farem possible perquè som un gran País", ha remarcat la diputada tortosina de CiU, Meritxell Roigé.


Per la seua banda, la també convergent Isabel Ferré, primera tinent d'alcalde d'Amposta, ha piulat: "#JoSíSí i ara a esperar que el PP i el PSOE ens deixin votar, mentrestant a continuar treballant". Una altra ampostina i diputada de CiU, Annabel Marcos, ha carregat també contra els socialistes, amb un clar missatge a la diputada ebrenc, Núria Ventura. "Quina decepció amb els diputats del @psculldecona no he vist cap piulada quan hi ha d'altres molt valents que sí sumen #volemvotar". En aquest sentit, els socialistes d'Ulldecona han contestat Annabel Marcos que potser "s'havia despertat tard", ja que Ventura havia escrit això a Facebook: "No sé si em fa més mal veure els màxims respresentant del meu partit brindant amb cava amb "males companyies" o no veure'ls avui en la foto de l'acord". Siga com siga, Marcos ha replicat que en aquest missatge no hi havia cap "#sísí', l'etiqueta amb què s'està comentant l'acord sobre la consulta a les xarxes socials.
La imatge penjada per Lluís Salvadó (ERC) a Twitter.

Per la seua banda, el diputat rapitenc Lluís Salvadó, secretari general adjunt d'Esquerra, ha penjat al Twitter una imatge del moment en què l'executiva nacional d'ERC aprovava per aclamació tant la pregunta com la data de la consulta. "Votació per unanimitat a l'Executiva Nacional d'ERC sobre la data i pregunta #9N2014", ha escrit l'exdelegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre com a peu de foto. 

"Votarem i votarem si dos cops. Amb 21 diputats hem aconseguit data, pregunta per la independència i una gran majoria", ha piulat el regidor d'ERC a Amposta i portaveu d'Esquerra a les Terres de l'Ebre, Adam Tomàs, per destacar el paper dels republicans en aquest procés. "#9N2014 Benvinguda data i pregunta, el gran dia de la Democràcia, Guanyarem!!", ha afegit, per la seua banda, el regidor d'ERC a l'Ametlla de Mar i president d'Esquerra al Baix Ebre, Jordi Gaseni.

L'alcalde de Flix, el socialista Marc Mur, ha volgut mostrar-se clarament partidari de la consulta i també de la independència de Catalunya, al contrari que la cúpula del seu partit. "Estic convençut que al parlament hi haura una majoria de 2/3 #siisi", ha escrit a Twitter el també secretari de l'Associació de Municipis per la Independència, que també s'ha manifestat força crític amb la posició dels socialistes catalans: "El PSC avui no ha estat a lalçada.  Una oportunitat històrica perduda en detriment de la majoria del país. Es pagarà a les urnes". Un altre flixenc, el regidor republicà Raül Sabaté, ha piulat un missatge que revela el possible motiu de l'elecció de la data del 9 de novembre: "Potser passem a celebrar un 9 del 11 enlloc d'un 11 del 9".


"Pregunta totalment assumible", s'ha limitat a piular la nova alcaldessa del Perelló, la també socialista Genoveva Margalef, que governa amb ERC.

Un altre socialista crític, el deltebrenc Joan Alginet, ha escrit a Twitter un missatge que veladament criticava el primer secretari del PSC, Pere Navarro. "Els que no hi van ser l'altre dia brindant per la Constitució avui ens han donat l'opció de poder decidir lliurement el nostre futur!". "Avui obrim una nova pàgina de la nostra història, el 9 de novembre decidirem lliurement el nostre #futur com a país! Endavant!", ha conclòs en un altre tuit.

També s'ha manifestat sober la consulta el president d'Inicaitiva a les Terres de l'Ebre i portaveu d'Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan: "Avui tots contra reforma local ajuntaments, és un nou atac a la democràcia. Avui tots amb l'acord històric per la pregunta, un nou avenç de la democràcia".

Tornant a la Ribera d'Ebre, també ens trobem l'opinió de Josep Maria Sàez, regidor d'ERC a Miravet: "El dia que qualsevol país posa data i pregunta el món se'l mira i se'l comença a creure! Ara el món ens mira i creu que anem en serio #SíSí". Sàrez també ha escrit: "Impresionant la generositat dels partits polítics catalans per arribar a un acord històric per la consulta! #votaréslavia #DretaDecidir"

Finalment, també hi ha hagut opinions contràries a l'acord sobre la consulta. Una de les més destacades ha estat la de Jaume Solé Purcalla, president de les Noves Generacions del PP a Tortosa, que ha piulat a Twitter: "La consulta fantasma secesionista no se llevará a cabo. #NoNo".

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta