27 de març del 2014

La Cambra de Tortosa rebutja el pla de conca i reclama el cabal ecològic aprovat pel Parlament


TORTOSA (Baix Ebre).- La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa ha manifestat públicament el seu "rebuig" a l'aprovació del Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre, així com a "qualsevol tipus de transvasament d'aigua" que se'n pugui derivar. L'ens cameral retreu a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) que encara no hagi respost el seu escrit d'al·legacions, "presentat al novembre de 2012" i amb el suport de "més de 10.000 signatures". També es reafirma en el seu suport a la proposta de cabals elaborada per la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre i aprovada posteriorment pel Parlament, a més de fer una crida al "consens territorial, polític i social" per defensar el tram final del riu.

En un comunicat, la Cambra de Tortosa recorda que el plantejament d'aquestes al·legacions "continua vigent perquè no ha tingut cap tipus de refutació expressa on quedi demostrat que els nostres arguments no són vàlids i erronis". Segons adverteixen, encara que el Pla i el cabal ambiental hagin estat aprovats pel Comitè d'Autoritats Competents de la CHE i pel mateix govern espanyol, via reial decret, convertint-se en norma jurídica, "la seua força quedarà supeditada a la legalitat i, sobretot, a la Directiva Marc de l'Aigua.

Davant l'escenari creat per l'aprovació del Pla de Conca, l'ens cameral aposta per obrir "un nou camí per a les autoritats públiques i per al conjunt de la societat civil ebrenca", per defensar dels "drets i interessos legítims" al voltant del riu a partir del "consens territorial, polític i social". "Ens juguem el nostre futur", rebla el comunicat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta