27 de març del 2014

Manifest unitari de les joventuts d'ICV, PSC, ERC, CDC i UDC en contra del pla hidrològic de l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- Les Joventuts polítiques d’ICV (JEV), PSC (JSC), ERC (JERC) CDC (JNC) i UDC (UJ) han emès un comunicat conjunt per manifestar la seua unitat mostrant una posició comuna en contra del Pla Hidrològic de l’Ebre aprovat pel Consell de Ministres del Govern espanyol el passat mes de febrer. Les branques polítiques d'aquests partits polítiques alerten que el Pla Hidrològic de l’Ebre preveu passar de 965.000 hectàrees de regadius a 1,41 milions, cosa que suposaria el 70% de l’aigua actual de la conca i que implicaria que el Delta hagués de sobreviure amb el 30% restant. "Per poder abastir d’aigua el tram alt del riu, el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient compromet el Delta, xifra un cabal mínim per al tram final del riu de poc més de 3.000 hectòmetres cúbics anuals, molt per sota dels 7.000 que defensa la Generalitat o els 9.000 que consideren necessaris els informes de tècnics experts. A més, el Pla no descarta futurs transvasaments", hi afegeixen.

"Creiem que es tornen a passar per alt les demandes del territori, així com la directiva europea de l’aigua pel que fa a cabals ecològics, ja que aquest Pla devastador no té en compte els requeriments ambientals reals del tram més baix de la conca, ni el paper dels seus cabals respecte a l’aportació de sediments al Delta i i a la frenada de la intrusió salina al riu. I per tant, és lesiu per a la conservació del riu, per a la seva sostenibilitat ambiental i no n’impedeix la seva regressió i salinització", continuen les joventuts en el seu manifest. "Les Terres de l’Ebre tornem a ser una vegada més la diana del Govern espanyol. Davant de la situació, que podria suposar la mort del Delta, volem manifestar la necessitat de fer territori, de mostrar-nos units davant d’aquesta nova agressió al riu i al Delta, deixant de banda les diferències ideològiques per defensar la nostra terra i assistir units a la manifestació del proper diumenge dia 30 de marc a Sant Jaume i a Deltebre", proclamen.

"Per últim, fem una crida a tota la ciutadania, en especial a totes i tots els jóvens, a participar en la manifestació, convocada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre, a lluitar per la conservació del riu Ebre i evitar la regressió del Delta, a sortir al carrer aquest diumenge 30 de Març i venir a defensar el nostre Riu i la nostra Terra", conclou el manifest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta