27 de març del 2014

Los Taus d'Amposta, en contra del pla hidrològic de la conca de l'Ebre



 AMPOSTA (Montsià).- Los Taus d'Amposta Rugby Club Terres de l'Ebre ha difós aquest dijous un manifest en contra del nou pla hidrològic de la conca de l'Ebre. Segons Los Taus, "el pla de conca representa una greu amenaça per al delta de l’Ebre, en els àmbits mediambiental, econòmic i social". "Aquest Pla estableix un cabal mínim insuficient per garantir la preservació dels ecosistemes del Delta i posa en risc el seu futur així com el de la seva gent", hi afegeixen. Los Taus consideren que l’esport no pot estar al marge del que passa a la societat, i que el seu fonament participatiu, integrador, cívic, no excloent, i saludable apropa les persones a l'entorn immediat, i que permet permet posicionar-se en les qüestions i temàtiques pròpies de l'estructura social.

"Per aquest motiu, Los Taus d’Amposta Rugby Club Terres de l’Ebre volen manifestar el seu màxim rebuig al Pla de Conca, aprovat sense tenir en compte els criteris científics i tècnics, sense diàleg, i prioritzant interessos polítics". Los Taus també recorden que el delta de l’Ebre és la zona humida més important de les terres catalanes i els seus valors mediambientals han estat reconeguts pels màxims organismes internacionals. En aquest sentit, Los Taus acorden rebutjar el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, en considerar que és una amenaça contra els valors ambientals, socials i econòmics de les Terres de l’Ebre, especialment el delta de l’Ebre. A més, també donen suport a la Plataforma en Defensa de l’Ebre i a les iniciatives impulsades per diferents institucions i organismes en contra del Pla.

Imatge Mariano Cebolla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta