21 d’abril del 2014

El consell del Baix Ebre surt en defensa del Consorci de Polítiques Ambientals, després dels dubtes del Montsià


TORTOSA (Baix Ebre).-  El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (Copate) continua portant cua. Aquest dijous passat, el Consell Comarcal del Montsià, un dels ens promotors, només va donar el vist-i-plau als estatus, sense aprovar-los, després que un informe de secretaria i intervenció advertís sobre algunes irregularitats -no es disposa dels informes legals sobre les implicacions jurídiques i econòmiques de l'adhesió, o no s'han inclòs les esmenes presentades per la Generalitat-. L'altre ens promotor, el Consell Comarcal del Baix Ebre, sí que va aprovar la creació del Copate i els seus estatuts, i ha reiterat, en un comunicat, que ho va fer "d'acord amb el que estableix el marc legal corresponent".

Aquest dijous, el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Martín Masdéu, reconeixia que calia "adaptar els estatuts per complir la normativa", deixant en una "declaració d'intencions" l'acord per crear el Copate. A més, el seu informe de secretaria subratlla la necessitat que el projecte acrediti "degudament" la millora en l'eficiència del servei públic, l'estalvi de costos i la inexistència de duplicitats d'acord amb la llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (RSAL).

Aquests fets que van fer que l'ens comarcal del Baix Ebre -que sí que ha aprovat els estatuts i la creació del consorci- enviés un comunicat en què explica que "l'aprovació s'ha dut a terme comptant amb l'expedient administratiu plenament complert i amb informes de legalitat favorables". Alhora, subratlla que "aquest expedient ha permès incloure en la proposta d'estatuts del nou ens els aspectes necessaris que fixava l'informe que es va emetre des del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya per adequar-se a la nova normativa de règim local". Així mateix, insisteix que "l'expedient també compta amb la memòria econòmica i jurídica que complementa els requisits de la nova normativa de règim local espanyola per motivar la sostenibilitat econòmica de les noves figures administratives".

El Copate ha d'integrar la gestió de les competències ambientals dels organismes comarcals substituint, de forma progressiva, els cinc consorcis que fins aquest moment les desenvolupen -des del tractament de plagues, als residus, passant per la gestió de l'entorn natural, l'assistència tècnica o la Reserva de la Biosfera-. Tot plegat, segons els promotors, ha de permetre generar un estalvi anual de 1,25 milions d'euros en costos.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta