16 d’abril del 2014

La campanya de navegació a l'Ebre comença aquest dijous sense problemes d'algues ni excés de cabal



TORTOSA (Baix Ebre).- L'Institut pel Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE) ja ho té tot a punt per donar aquest dijous el tret de sortida a la campanya de navegabilitat pel riu, des d'Amposta fins a Ascó. El cabal d'uns 700 metres cúbics per segon que circula pel riu possibilita la navegació sense problemes, en una campanya que es preveu que no tingui les incidències de l'any passat. L'alt cabal del riu durant el 2013 va fer que la temporada de navegabilitat només durés quatre mesos i mig, dos mesos menys que l'habitual. Durant aquest temps van navegar 26.492 usuaris, un 13% menys que l'any anterior. En total, van passar 2.136 embarcacions, un 30% menys, i 10.491 piragües, un 5% menys que al 2013.

El director de l'IDECE, Jordi Borràs, també ha assegurat que es preveu una campanya tranquil·la pel que fa a les algues, ja que els cabals constants de l'hivern han afavorit el seu arrossegament, tot i que ja ha avançat que, segurament, com l'any passat, s'hauran de fer algunes tasques de dragat en alguns trams malmesos. Es calcula que l'usuari que navega per l'Ebre, ja sigui per lleure o perquè lloga una embarcació per pescar, com és el cas de molt turista alemany o britànic, es deixa una mitjana d'uns 60 euros diaris al territori. El manteniment de la via navegable per l'Ebre s'ha adjudicat per 500.000 euros a l'empresa Copisa, que ha iniciat els seus treballs des del passat 5 d'abril.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta