16 de maig del 2014

Rull (CDC): ‘La llei de consultes serà impecable i confiem en la sensatesa de les institucions espanyoles’



TORTOSA (Baix Ebre).- El secretari d’organització de Convergència, Josep Rull, ha afirmat aquest divendres que és “impossible aturar la voluntat de tot un poble”, i ha recordat que el 80% dels ciutadans de Catalunya estan a favor de decidir el seu futur. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Rull ha assenyalat que posar les urnes no és el problema sinó la solució, i que l’autorització de la consulta del 9 de novembre només depèn de la voluntat política de les institucions de l’Estat espanyol. Rull, que és un dels ponents de CiU en la redacció de la llei de consultes que s’aprovarà al Parlament, ha dit que aquest nou marc legal serà “jurídicament impecable”, i que encara cal confiar en la “sensatesa i en el sentit comú” de les institucions espanyoles.

En qualsevol cas, Rull també ha volgut diferenciar entre l’autorització i la passivitat de l’Estat espanyol, a l’hora de no impugnar la futura llei de consultes. El diputat de CiU també ha dit que el procés nacional serà “irreversible” en la mesura que la població de Catalunya tinga capacitat de mobilització, començant per les eleccions europees del 25 de maig.

Rull no ha volgut descartar la convocatòria d’unes eleccions plebiscitàries com a alternativa a la consulta. De fet, ha afirmat que és “absurd” que el govern de l’Estat haja dit que impugnarà la llei de consultes, quan encara no s’ha acabat de redactar. Finalment, i davant d’una hipotètica proposta del govern de l’Estat per negociar amb Catalunya i desactivar la consulta, Rull ha afegit que el més important és que la ciutadania puga votar. Així, ha conclòs que l’aposta de Convergència passa per l’assoliment d’un estat propi. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta