2 de febrer del 2015

El jutge Santiago Vidal explicarà les bases de la futura Constitució Catalana en una conferència al Perelló


EL PERELLÓ (Baix Ebre).- El jutge Santiago Vidal pronunciarà el proper dimarts, 10 de febrer, una conferència al Perelló sobre la futura Constitució de Catalunya. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i El Perelló per la Independència han pogut comptar amb Vidal, que explicarà les 'Bases d'una futura constitució catalana' dintre del cicle de conferències 'El país que volem'. L'acte tindrà lloc al cinema auditori Victòria del Perelló, a partir de les 20.00 hores. "En aquests moments, Vidal es troba en el punt de mira i l'ANC ha estat una de les entitats que han signat el manifest en el seu suport", ha destacat la coordinadora de l'Assemblea a les Terres de l'Ebre, Irene Fornós.

Vidal és llicenciat en dret per la UAB, professor de dret penal i criminologia per la mateixa universitat, i magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona. En els darrers anys se l'ha relacionat amb la defensa de l´ús del català a la judicatura i a favor de l'independentisme català. De fet, lidera un grup de treball que està redactant un esborrany per a una futura Constitució Catalana, motiu pel qual el Consell General del Poder Judicial (CGPJ)  va expedientar-loi ara la fiscalia ha demanat la seua expulsió de la carrera judicial, ja que consideren que defensa públicament vulnerar les lleis espanyoles i ha vulnerat el deure de ser lleial a la Constitució Espanyola.

Precisament, l'equip de deu jutges i acadèmics encapçalat pel magistrat Santiago Vidal va presntar dissabte a l'Ateneu Barcelonès el seu esborrany de Constitució catalana i el portal web www.unanovaconstitucio.cat, que permetrà als ciutadans fer esmenes als 97 articles de la proposta de Carta Magna. Després que transcendissin ja aspectes com les llistes obertes o l'absència d'exèrcit, el grup de Santiago Vidal també aposta per la limitació de mandats -dues legislatures de cinc anys màxim-, la supressió de les pensions vitalícies i la prohibició de les majories absolutes al Parlament. "Encara que un partit aconseguís el 90% dels vots, obtindria el 49% d'escons", va detallar el mateix Vidal.


1 comentari:

  1. ...yo viendo con la clase política y de la kalaña que son, es normal que ese señor este en su "punto de mira", pero he de decirles en honor a la verdad, que este caballero no es ningún descelebrado y que tiene "sus muebles" muy bien puestos, afortunadamente hombres y féminas derrochando valor por todos sus poros, están defendiendo cual aquellas otroras falanges legionarias de muy, muy antaño, su nación...su país, del despiadado ataque del imperialismo de la casta lobezna de la estepa castellana, que por encima de todo no quieren "que se rompa lo que ellos consideran toda su España" y desgraciadamente apoyados por la nauseabunda casta botiflera catalana..., espero que en todas las próximas votaciones, el pueblo indiscutible soberano de su futuro, vaya a votar en buen numero y se vote mayoritariamente a las candidaturas que anhelan el gran futuro de volver a ser lo que era nuestro pueblo en 1714 (hasta Septiembre de ese mismo año)..., navegando por internet, he hallado "algo" sumamente favorable para nuestro pueblo..., la administración USA, no esta dispuesta que esa parte de la Vieja Europa, se desestabilice, insta a que "las partes dialoguen", mister presidend de la Generalitat , hace unos días mantuvo una reunión semisécreta con algunos mandos militares del ejercito..., lo cual ha puesto nerviosíllos a ciertos crupúsculos de esta complicada sociedad que nos habita por esta parte de península..., seguro que esta conferencia los pondrá mas nerviosos, y a los que somos unos catalanes-catalanes veremos con mas esperanza el dia de mañana...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta