12 de febrer de 2015

La CUP de l'Ebre demana la dimissió de Pere Vidal per la gestió de la sarna de les cabres del Port


TORTOSA (Baix Ebre).- La CUP de les Terres de l'Ebre ha demanat aquest dijous la dimissió del director dels serveis territorials d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, Pere Vidal, per la gestió de la sarna a les cabres salvatges al massís del Port. Davant dels "greus fets exposats" en el comunicat emès el passat 6 de febrer pel grup ecologista GEPEC-EDC, i davant la manca d’assumpcions de responsabilitats per part de Vidal; el subdirector de caça i activitats cinegètiques, Jordi Ruiz, i el cap del servei de sanitat animal a Terres de l’Ebre, Joan Cladelles, les assemblees locals que conformen la CUP Ebre han demanat amb un comunicat la "dimissió immediata dels responsables polítics" del Departament d'Agricultura.

"La CUP Ebre considerem que provada l'obstaculització patida al Cos d'Agents Rurals per part del Departament, i després de l'intent de minimitzar i de desviar el tema el passat 30 de gener assegurant que 'no és un problema ecològic sinó cinegètic i econòmic', el que diem és que la gestió duta a terme és un problema polític amb interessos econòmics i corporatius barrejats", afirmen des de la CUP. Segons el mateix comunicat, això donarà com a resultat una disminució dràstica de la població de cabra salvatge, que en el pitjor dels casos podria comportar la desaparició del 97% de la població, com en el cas de la serra de Cazorla, a Jaén. "Per tant, passar dels 5.500 exemplars actuals a poc més de 150", afirmen.

"A les Terres de l'Ebre plou sobre mullat i hem de recordar que mentre a l'abril de l'any 2010, les organitzacions Unió de Pagesos i SEO Birdlife alertaven del greu problema del caragol maçana, no va ser fins tres mesos més tard, al juliol, que el Departament d'Agricultura amb Toni Espanya (PSC) al capdavant dels serveis territorials a les Terres de l'Ebre, el declarava com a plaga. Llavors Toni Espanya tampoc va dimitir", recorda la CUP. "Demanem que ara Pere Vidal dimitisca i que es nomene un altre responsable al cap dels serveis territorials, així com es comence a treballar en un pla per a mitigar el màxim possible esta afectació", conclou el comunicat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta