11 de març del 2015

José Emilio Bertomeu optarà a la reelecció a Deltebre amb Compromís d'Esquerres i sense descartar cap pacte



DELTEBRE (Baix Ebre).- L’alcalde de Deltebre, el socialista José Emilio Bertomeu, ha anunciat aquest dimecres que optarà a la reelecció encapçalant un nou projecte polític, anomenat Compromís d’Esquerres. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Bertomeu ha fet oficial la decisió dels socialistes de Deltebre de renunciar a les sigles del PSC, tot recordant que el projecte de Compromís d’Esquerres naix a partir de les discrepàncies que han mantingut amb el partit arran del procés català i el dret a decidir. En els darrers mesos, tant Bertomeu com l’altre regidor socialista, Joan Alginet, havien tingut diverses ofertes per concórrer a les municipals del 24 de maig. Però, segons l’alcalde, Compromís d’Esquerres busca sumar al nou projecte polític més gent progressista amb ganes de treballar pel municipi, que provenen d’altres sectors més enllà de les fronteres del que era el PSC de Deltebre.

Bertomeu, durant la presentació del nou projecte. Foto: Compromís d'Esquerres.

En la mateixa entrevista, Bertomeu ha explicat que encara estan treballant per tancar la candidatura, i ha deixat clar que no hi haurà una llista del PSC a Deltebre. A canvi, l’acord és que els vots de Compromís d’Esquerres sumin amb els del PSC per al Consell Comarcal del Baix Ebre i també per a la Diputació de Tarragona. Però Bertomeu ha matisat que l’aliança entre el PSC i Compromís d’Esquerres encara s’està negociant.

José Emilio Bertomeu no serà l’únic candidat que repetirà en aquestes eleccions a Deltebre, ja que Gervasi Aspa tornarà a ser el cap de llista d’ERC; Lluís Soler serà de nou el candidat de CiU, i Joan Bertomeu tornarà a ser el cap de llista del PP. La gran incògnita serà la possible irrupció de les CUP, que també presentaran una candidatura a Deltebre. Per tot plegat, l’alcalde ha dit que tornarà a plantejar una campanya serena, per explicar a la ciutadania tot el que s’ha pogut fer en aquest mandat. En aquest sentit, Bertomeu ha afirmat que aspira a assolir la majoria absoluta, però no ha volgut tancar la porta a cap pacte després del 24 de maig, tot i que en aquest mandat ha governat amb ERC.

Finalment, Bertomeu ha fet una crida a assolir el consens de totes les forces polítiques en totes aquelles qüestions i projectes que Deltebre necessita. És el cas del nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM), que durant aquest mandat no ha estat possible tirar endavant per la falta de consens polític.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta