11 de març del 2015

L’Ajuntament de Deltebre compra l’antic Transbordador La Cava, que serà restaurat i exposat



DELTEBRE (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Deltebre ha signat aquest matí l'acord de compra de la barcassa Transbordador La Cava, per un import de 3.500 euros. L’objectiu del consistori és evitar la pèrdua d’un element que durant tant anys ha format part del paisatge del municipi. Es tracta d’un transbordador metàl·lic motoritzat, que va ser construït el 1981 i batejat amb el nom de “La Cava II”. Tot i que encara no s’ha decidit quin ús donar-li ni la seua ubicació definitiva, tant el regidor de Cultura, Joan Alginet, com l’alcalde de Deltebre, José Emilio Bertomeu, han afirmat que el transbordador forma part del patrimoni històric i cultural del municipi, i que estudiaran com preservar-lo per evitar que es perdi com va passar amb les estacions del Carrilet.

En aquest sentit, l’equip de govern vol que la barcassa tingui un doble ús turístic i cultural. El fins ara propietari del Transbordador La Cava, José Arques, es mostrava emocionat i alleugerit per haver arribat a aquest acord amb l’ajuntament, gràcies a la intervenció del president de l’Associació d’Amics del Carrilet, Joaquim Sàlvia i, per tant, haver evitat el desballestament del transbordador.

El pas de barca “La Cava” comunicava Deltebre amb el sector més meridional de Sant Jaume d’Enveja. És un pas centenari, com el de Garriga, ja que la concessió s’atorgà definitivament el 12 de desembre de 1900, tot i que es va posar a funcionar el 17 de novembre de 1898 i el darrer viatge va ser el 29 de setembre de 2009. / Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta