4 de juny del 2015

El pacte d'estabilitat que ERC negocia amb CiU no inclou la retirada del monument franquista de Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- L'acord d'estabilitat que Esquerra està negociant amb CiU a Tortosa consta de 12 punts, però no inclou la retirada del monument franquista de la Batalla de l'Ebre, i ni tan sols explicita la celebració d'una consulta ciutadana. En aquest sentit, cal recordar que la retirada de la simbologia feixista ha estat una reivindicació històrica d'ERC de Tortosa, des que el 1999 va aconseguir entrar per primera vegada al consistori en l'actual etapa democràtica. Tot i així, el candidat republicà, Josep Felip Monclús, ha afirmat aquest dijous que ERC aposta per sotmetre el futur del monument a una consulta, perquè la ciutadania puga decidir què fer amb el monòlit franquista. Però el tema no apareix entre les mesures incloses al document que Esquerra ha donat a conèixer aquest dijous.

En concret, Monclús ha explicat que aquest acord que s’està negociant amb CiU inclou 12 punts: un pla local d'ocupació, un programa de millora de carrers i voreres, una nova piscina de gestió pública, la reforma integral del pont de l'Estat, un programa d'aliments frescos, la millora d'accés a l'Hospital Verge de la Cinta, la creació d'una oficina integral de comerç, un pla de manteniment de parcs infantils, la rebaixa del preu del bus urbà, nous paquets turístics on entri la recuperació del llaüt, la il·luminació de les muralles i el castell de la Suda, i la participació real i transparència, a més del suport als pobles de Tortosa.

D'altra banda, quant a les crítiques que ha rebut ERC per no tirar endavant un pacte on els republicans haguessin pogut assolir l’alcaldia, Monclús ha dit que “no feien un favor al país”. Monclús també ha reconegut que aquesta posició pot incomodar a altres grups./ Via Canal 21 Ebre


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta