12 de juny del 2015

El president d’Unió al Montsià confia que la majoria dels militants ebrencs votaran ‘no’ a la consulta de diumenge



AMPOSTA (Montsià).- Uns 300 militants de les Terres de l’Ebre estan cridats a participar en la consulta interna que Unió Democràtica de Catalunya ha convocat per aquest diumenge, 14 de juny. La previsió és que la militància d’Unió a l’Ebre es decantarà majoritàriament pel “no” en la controvertida pregunta sobre el procés sobiranista que ha redactat la cúpula del partit. Així ho ha apuntat el president d’Unió al Montsià, Josep Antoni Obalat, durant una entrevista a Canal 21 Ebre. Obalat ha destacat que Unió ha estat l’únic partit que ha decidit consultar la seua militància sobre la independència de Catalunya, tot i que ha assenyalat que hauria preferit una pregunta més clara i més concisa sobre aquesta qüestió. En aquest sentit, ha explicat la seua aposta pel “no” en la consulta del 14 de juny, ja que el conjunt del redactat queda invalidat pel primer punt, on s’explicita que no es vol renunciar “ni posar límits a l’aspiració de plena sobirania per a Catalunya”. Per tant, ha dit que votaran un “no” que és un “sí” a la independència.

A banda, Obalat ha recordat que Unió del Montsià ja va promoure, a l’octubre del 2013, un manifest obertament independentista, tot apel·lant a les bases fundacionals del partit de l’any 1931. Així, ha conclòs que majoritàriament això és el que es defensa també des de la intercomarcal de les Terres de l’Ebre. Per tant, Obalat confia que el “no” s’imposarà al territori d’una forma àmplia.

Amb tot, el president d’Unió al Montsià ha assenyalat que la consulta no ofereix plenes garanties democràtiques, perquè no s’ha fet públic el cens de militants i perquè hi ha dirigents del partit que fan campanya activa pel “sí”. Obalat també ha lamentat que Josep Antoni Duran i Lleida haja convertit la consulta en un plebiscit sobre el seu liderat a Unió. A més, ha afegit que les “divisions als partís són dolentes”, però ha dit que s’ha arribat a un punt en què cal “sacsejar” Unió Democràtica.

Una possible fractura a Unió que també pot tenir conseqüències a la federació amb Convergència, tot i que Obalat ha deixat clar que l’objectiu dels que votaran que “no” és enfortir el procés cap a l’estat propi. Finalment, ha valorat que la creació de Construïm com a partit polític pot indicar la preparació d’una sortida per a Duran i el seu nucli dur, en el cas de perdre la consulta d’aquest 14 de juny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta